Select Page
  • Fruit d’este conveni es
    publicaran els llibres ‘’Rutes de llegenda’’ i ‘’Altea 1617-2017’’

L’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria d’Educació, ha signat un nou conveni de col•laboració amb la Universitat d’Alacant per tal de donar-li continuïtat al projecte ‘’Altea, la lluna en un cove’’.

La regidora d’Educació, Vicenta Pérez, i el director del projecte, el professor de la Universitat d’Alacant, Joan Borja, han signat aquest conveni, fruit del qual es publicaran dos llibres, ‘’un a final d’any i l’altre l’any que ve, coincidint amb el 4t centenari de la Carta de Poblament d’Altea’’, ha anunciat la regidora. ‘’A l’edició dels dos llibres es sumaran les corresponents propostes d’aprofitament didàctic sobre el medi natural, social i cultural del municipi d’Altea orientats a l’educació primària i secundària’’, ha afegit Borja. S’editaran uns 500 exemplars, aproximadament, de cadascun dels llibres previstos, que formaran part de les biblioteques d’aula.

El primer llibre que vorà la llum a final d’enguany serà ‘’Rutes de llegenda’’, una obra coral amb una nòmina ampla d’escriptors i il•lustradors, coordinada per Joan Borja, sobre el patrimoni llegendari de les comarques meridionals valencianes (la Marina Alta, la Marina Baixa, l’Alacantí, l’Alcoià, el Baix Vinalopó, el Baix Segura, les Valls del Vinalopó i el Comtat).

En 2017 s’editarà ‘’Altea 1617-2017’’, una aproximació divulgativa als últims 400 anys d’història del municipi, amb motiu de l’aniversari de la refundació i el repoblament d’Altea. El llibre és obra de l’historiador local, Jesús Navarro, i serà un llibre de referència per treballar la història de forma divertida, amena i didàctica per als escolars alteans.
Segons Vicenta Pérez, la
relació amb la Universitat d’Alacant sempre suposa una oportunitat ‘’molt
positiva a nivell educatiu i pedagògic i molt destacable per al nostre
municipi, que es veu beneficiat amb aquest treball tan particular i tan
centralitzat en Altea’’.

Per la seua banda, Joan
Borja també s’ha mostrat molt satisfet per la signatura del conveni, ‘’el que
permetrà als xiquets i xiquetes d’Altea estudiar la història a partir de la
pròpia història local. Per a la Universitat d’Alacant és un repte extraordinari
i experimental i ens felicitem de fer progressar el conveni’’.

Cal recordar els primers
llibres editats mitjançant aquest conveni que recorren la música tradicional,
‘’Sotavent. Cançoner popular d’Altea’’, de Joan Borja; el patrimoni, ‘’Altea,
pedra a pedra’’, de Jaume Antoni Martínez i la cultura de l’aigua a Altea,
”Els camins de l’Aigua”, de J. Vicent Martín. Publicacions que es completen
amb altres tres que recullen propostes didàctiques per treballar a les aules,
elaborades per Josefa Gomis, Ramon Urios, Antoni Devesa i l’il·lustrador Pau
Urios.

Pin It on Pinterest