Select Page

La regidora d’Educació, Vicenta Pérez, ha presentat el curs de llengua, cultura i civilització romanesa que ja s’està impartint en diversos centres educatius d’Altea, fruit del conveni signat entre la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i el Ministeri d’Educació de Romania.

Vicenta Pérez ha estat acompanyada per Violeta Gherman, professora del curs, que s’ofereix a tots els alumnes d’infantil, primària i secundària. El projecte educatiu està dirigit a tots els alumnes per tal d’ajudar a la difusió de la cultura romana però, especialment, als xiquets i xiquetes d’origen romanès. Com ha explicat la regidora, ‘’el curs és gratuït i s’impartirà en horari extraescolar’’. 

L’objectiu és incorporar la llengua romanesa en els CEIP i Instituts que tinguen demanda per part d’alumnat d’origen romanès i que desitgen ampliar els seus coneixements en la seua llengua materna. 

Segons paraules de la regidora, ‘’és una iniciativa ben interessant per tal de mantenir el contacte amb el país d’origen dels xiquets o dels seus pares’’. La iniciativa ja ha començat en els CEIP Garganes i Blanquinal i els alumnes de Les Rotes el cursaran en Garganes. 

Violeta Gherman ha donat més detalls del curs que ‘’intenta abastir diferents àrees perquè practiquen l’idioma els que no ho facen en casa, així com descobrir la cultura, la història i la geografia Romania. El que es pretén es desenvolupar l’esperit crític dels alumnes a través de classes interdisciplinars i que coneguen les diferències i similituds entre Espanya i Romania i ajudar els xiquets a descobrir la seua identitat’’.

Finalment, Vicenta Pérez ha assenyalat que les inscripcions estan obertes i totes les persones interessades es poden adreçar a la Regidoria d’Educació, a l’Ajuntament d’Altea, o als diferents centres educatius.

Pin It on Pinterest