Select Page

El pròxim 9 d’octubre Altea tornarà a celebrar una de les activitats més destacades del calendari esportiu de la localitat, la cursa popular del 9 d’Octubre. Pere Barber, regidor de Joventut i Esports, ha presentat l’edició d’enguany que compleix vint-i-dos anys, acompanyat per José Brotons, gerent de Grupo Brotons.
La cursa, organitzada per Grupo Brotons i la regidoria d’Esports, començarà a les 10 hores amb un recorregut de 10 kilòmetres i també es celebraran carreres infantils amb diferents distàncies segons l’edat. Una de les novetats d’enguany és que la prova dels 10km forma part del ‘’Circuito 10k Costa Blanca Alicante Trofeo Información”, i és ja la sisena prova del mateix. Les curses infantils eixiran a partir de les 12:00 hores del matí. 
Les més de dos dècades de competició fan d’aquesta carrera una de les més prestigioses i veteranes de la Comunitat Valenciana. Al respecte el regidor ha recordat que ‘’la cursa sol comptar amb més de 500 corredors de tot l’Estat. A més, cal destacar que és l’única carrera que es realitza per a commemorar el 9 d’Octubre en el País Valencià’’. 
Les inscripcions es van obrir el passat mes d’abril a un preu de 7€ per a la carrera de 10Km i 1 euro per a les curses infantils. El preu actual de les inscripcions per a la cursa dels 10 km és de 12 euros, fins el 7 d’octubre, i de 15 euros en taquilla el dia de l’esdeveniment, fins les 9:00 hores. En el cas de les inscripcions per a la carrera infantil el preu és de 2 euros, fins el 7 d’octubre, i de 3 euros en taquilla, el dia de la cursa, fins 30 minuts abans de cada eixida.
Com és habitual la cursa tindrà l’eixida i la meta en la Plaça de l’Ajuntament. El recorregut transcorrerà per l’Avinguda Jaume I, Pont de Moncau (direcció N-332), Passeig del Mediterrani, carrer Sant Pere, Avinguda del Port, Carretera de l’Albir, Rotonda del Chiringuito i pas al terme municipal de l’Alfàs del Pi fins a la rotonda del Camping Cap Blanc i tornada cap a Altea per la carretera de l’Albir, l’Avinguda del Port, el Port pesquer, carrer Sant Pere, Passeig del Mediterrani, nou passeig, Camí de l’Algar, carrer de l’Institut, carrer Calitx, carrer Garganes, avinguda Jaume I i Ajuntament d’Altea. 
Cada corredor tindrà, a més del dorsal, una camiseta tècnica i medalla commemorativa de regal, així com avituallament durant la cursa i altres obsequis. Segons la prova, els tres, quatre o cinc primers classificats en cada prova, guanyaran un trofeu i diversos regals.
Pere Barber ha volgut agrair la col·laboració en la carrera de la Policia Local d’Altea, l’Agrupació Local de Protecció Civil i la col·laboració institucional del Club d’Atletisme Altea.
Per a més informació i formalitzar les inscripcions cal dirigir-se a la pàgina web www.grupobrotons.es 

Pin It on Pinterest