Select Page
 • Més d’un centenar d’activitats i actes arreplega el
  llibre de les festes patronals d’Altea 2016. El diumenge 25 de setembre serà el
  dia del Crist, amb la missa en el seu honor i la processó pels carrers de
  costum. L’entrada mora tindrà lloc el dissabte 24 de setembre, mentre que el
  dilluns 26 de setembre serà l’entrada cristiana. En l’apartat d’actuacions
  musicals cal destacar la participació del DJ Santi Bertomeu, Seguridad Social i
  Celtas Cortos.

Des del 21 d’agost i fins al pròxim 1 d’octubre, Altea celebra les seues festes patronals en honor al Crist del Sagrari i Sant Blai. Un programa replet d’activitats festeres, lúdiques, esportives, culturals, musicals i religioses, que van començar ja el cap de setmana passat amb la presentació en públic dels cartells oficials de les festes 2016.

Ahir es va fer un pas més en la promoció de les festes amb la presentació del llibre que arreplega totes les activitats que tindran lloc en les pròximes setmanes, on destaquen els dies grans de les festes alteanes del divendres 23 al dimarts 27 de setembre.

El Regidor de Festes de l’Ajuntament d’Altea, Vicent Ripoll, va voler valorar el treball realitzat durant tot l’any a les entitats que fan possible les nostres festes, “agrair l’esforç de la comissió de festes i de l’associació de moros i cristians en la realització del llibre de festes, i que fan possible que Altea visca cada any amb esplendor aquests dies tan especials”. Vicent Ripoll va voler aprofitar la seua intervenció per a “convidar a tots els alteans i visitants al fet que isquen al carrer i gaudisquen de tots els actes programats per a aquestes festes, que ja han començat amb alguns dels actes programats” va destacar l’edil de festes.

Per la seua banda José María Escribano, Clavari del Crist 2016, va comentar l’intens treball que es realitza per a editar el llibre de festes, “com sabeu el llibre costa molt treball de fer i estem molt contents de la participació de les empreses anunciant-se en ell”. Enguany s’ha avançat tot el treball d’impressió perquè tothom puga tenir el seu exemplar abans de les festes. Segons Escribano, “és un programa molt extens, i el problema és coordinar tots els actes en tan pocs dies, en les dates centrals de les festes, però crec que ho hem aconseguit”.

Recordar que aquest diumenge 28 d’agost les festes celebraran un acte molt especial amb la celebració del 75 aniversari de l’arribada de la imatge del Crist del Sagrari a Altea. Durant aquests dos últims mesos s’ha estat restaurant la talla del Crist en el Institut Valencià de Conservació i Restauració, i s’aprofitarà l’acte per a donar la benvinguda a la imatge i traslladar-la en romeria fins a l’església parroquial, a les 19 hores.

Per a acabar, Juan Francisco Mulet, en representació de l’Associació de Moros i Cristians Sant Blai, destacava la importància dels actes que protagonitzen els festers cada any. Entre els més destacats cal esmentar la tradicional presentació de vestits en el Palau d’Esports, que tindrà lloc el dissabte 17 de setembre. Una setmana després, segons Mulet, arrancaran els dies grans de les nostres festes, “amb l’entrada de bandes, el divendres 23 de setembre, i el posterior pregó de festes que enguany serà a càrrec del fester Ximo Mulet, component de la Filà Malvins, començarem oficialment les festes”. Entre els actes més reseñables, “el dissabte 24 de setembre tindrem l’ambaixada mora al matí i a la vesprada l’entrada mora. Ja el dilluns 26 de setembre al matí serà el torn de l’ambaixada cristiana i a la vesprada tindrà lloc l’entrada cristiana”, va destacar el representant de la junta electa de l’Associació Sant Blai, que també va voler animar a la participació en les festes d’enguany, “volem desitjar a tots els festers, i al poble d’Altea en general, al fet que gaudisquen de les nostres festes”.

Pin It on Pinterest