Select Page

Aquesta iniciativa, celebrada des de 2016, tindrà lloc el pròxim 25 d’agost

Altea acollirà divendres que ve 25 d’agost la Marató de Donació de Sang amb motiu de les Festes de Moros i Cristians, organitzat pel Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Altea. Aquesta marató es va iniciar l’any 2016 i és un dels primers actes de les festes alteanes. Les donacions es duran a terme en el Centre Social en horari 16.30 a 20.30. Així ho han donat a conéixer l’edil de Sanitat, Anna Lanuza i el regidor de Festes, Joaquim Devesa.

En paraules de Lanuza, “volem fer molta força perquè la gent s’acoste a donar sang, és un acte de necessitat i solidaritat, del qual, mai sabem quan un ser estimat o nosaltres mateixos necessitem una transfusió”. I afegia, “en la nostra zona es necessita 250 unides de sang al dia”.

Es pot donar sang si tens entre 18 i 65 anys, estant bé de salut i pesant més de 50Kg, no haver patit malalties infeccioses o greus, no haver-se realitzat un tatuatge o perforació en els últims 6 mesos, no haver estat operat en els últims 6 mesos, no haver sigut vacunat en els últims 30 dies.

Com han indicat el Departament de Transfusions de la Comunitat Valenciana i Anna Lanuza, els qui han apel·lat a la implicació dels joves festers perquè d’ells depén el futur i ha recordat que es pot donar sang tres vegades en un any. “Una donació salva dues vides”. Ha manifestat l’edil. Qui anima la mobilització per al dia 25 d’agost.

“Altea és un exemple de municipi solidari, aquesta iniciativa és una mostra del que significa la festa per a nosaltres, els alteans sempre es bolquen en aquesta marató, ja que som molt solidaris”; ha conclòs Joaquim Devesa, qui convidava a la població a participar i ha apel·lat a la importància de donar sang.

Pin It on Pinterest