Select Page
  • El cicle de cine familiar en valencià ha sigut organitzat
    per la regidoria de Normalització lingüística i Educació

Altea és una localitat amb una variada oferta d’esdeveniments i molt activa, sobretot durant els mesos d’estiu, i en esta ocasió s’ha sumat un nou projecte a eixe ventall estival, ‘’Bellaguarda de cine’’, que ha dut a terme la regidoria de Normalització Lingüística i Educació, encapçalada per Vicenta Pérez Barber. Al cicle s’han projectat 4 pel•lícules destinades per a públic familiar i en valencià.

Vicenta Pérez mostrava la seua satisfacció per la gran acollida que ha tingut “Bellaguarda de cine”, ja que han sigut més de mil persones de totes les edats les que han passat per la Cantereria per a disfrutar de cine en valencià. De fet, després de l’èxit, ja des de la primera sessió, es va haver d’ampliar el nombre de cadires en les posteriors projeccions.

La regidora ha volgut destacar que ”no sols ha vingut a disfrutar-ho gent valencià parlant sinó que inclús població estrangera ha acudit a gaudir de les diferents pel•lícules”. En aquest sentit, la regidora ha remarcat que “es compleix l’objectiu que el valor de la nostra llengua arribe a totes i a tots, en este cas a través del cinema”

L’edil de l’àrea informava que s’han buscat cuidadosament títols pensant en tota la família, però que a més transmeten valors positius i com no, reivindicar i exalçar la llengua valenciana.

Cada dimarts s’han projectat des de la plaça de la Cantereria els films següents:

– 19 de juliol: Asterix i Obelix: La residència dels Déus.
Un film basat en la història de René Goscinny publicada en 1971 i que en 2014 van portar al cine d’animació Louis Clichy i Alexandre Astier.

– 26 de juliol: El Cor
Pel•lícula protagonitzada per dos grans intèrprets, com són Dustin Hoffman i Kathy Bates junt amb el jove actor novell Garret Wareing, que han sigut dirigits per François Girard. Un film que compta amb una magnífica banda sonora de Brian Byrne.

– 2 agost: Atrapa la Bandera
Premiadíssima pel•lícula d’animació del director Enrique Gato que repetia èxit després de Tadeo Jones.
Ha rebut diversos premis com el Goya a la millor pel•lícula d’animació en 2015, mateix any en què va rebre el premi Gaudí per esta mateixa categoria. Enguany ha sigut guardonada amb el premi Platino al millor film d’animació.

– El film encarregat de tancar este cicle ha sigut PAN, dirigida per Joe Wright i protagonitzada per Hugh Jackman, Levi Miller i Garret Hedlund.
Una pel•lícula plena de fantasia basada en l’obra teatral “Peter Pan i Wendy” que James Matthew Barrie va escriure en 1904.

Quatre pel•lícules que han omplit de fantasia cada dimarts una de les zones més emblemàtiques del nucli antic com és la plaça de la Cantereria, en el cor del barri de Bellaguarda. La ubicació de l’activitat, triada per la regidora de Normalització Lingüística i Educació, perquè “és un punt simbòlic en el nostre municipi a més de ser el lloc ideal per a dur a terme este cicle de cine”. Un cicle pel qual han passat centenars d’espectadors per sessió que feien que la plaça de la Cantereria es quedara menuda, fet que avala el seu rotund èxit.

Pin It on Pinterest