Select Page

La primera edició del Mercat del Convent ha tingut un èxit rotund i l’organització ja està treballant en una segona jornada per abans que s’acabe l’any. Així ho ha transmès l´edil d´Agricultura i Medi Ambient, Josep Orozco, qui ha realitzat un balanç molt positiu de l´activitat i ha destacat la gran afluència de públic que, durant tota la vesprada de dissabte, va abarrotar la Plaça del Convent per visitar els llocs, participar a les activitats culturals i de oci preparades per a l’ocasió, conèixer les tradicions i adquirir productes de proximitat.

Este I Mercat del Convent ha comptat amb l’organització de l’associació alteana Agrollotja, les regidories de Cultura, Agricultura i Medi Ambient i la col· laboració de la regidoria de Comerç i Salmaia Art.

“El Mercat naix amb un primer objectiu que agricultors i artesans puguen donar-se a conèixer al públic, tant alteà com visitant, tenint un espai de venda directa de quilòmetre 0 i que fomente un consum més sostenible i també ajude a frenar la regressió de la nostra horta i estem molt satisfets per la gran acollida. Tots els estands van vendre per damunt de les perspectives i la programació cultural va convertir l’esdeveniment en un acte festiu”; ha comentat Josep Orozco, cap d’Agricultura i Medi Ambient.

“El resultat ha estat immillorable, ja s’està preparant una segona edició per a finals d’octubre o principis de novembre i crec que ha nascut un mercat que després de l’èxit de la seua primera convocatòria estem obligats a donar-li continuïtat”; ha apuntat Orozco.

Per part seua, l’edil de Cultura, Aurora Serrat, ha mostrat satisfacció “per la bona venda que van tenir tots els llocs que van participar i també la bona acollida del públic a totes les activitats programades al voltant del mercat: l’exposició “La força d ‘una terra” a càrrec de l’historiador Juan V. Martín; una mostra de boixets; l’actuació Blai Senabre amb històries per al públic més jove; un taller d’elaboració de licors a càrrec d’Antoni Belda i l’actuació del grup Los Largos.

Han participat en este I Mercat del Convent 12 estands, entre els quals hi havia Licors Alonso, Cervesa Althaia, Celler Mar de Vins, Forn de Ximo, Pimbe residu0, Jardi Verd Morals, Agrollotja, La Mar de Pedres, L’Antiga Resbosteria, Embotits Artesans Glòria de Guadalest, Josefa Lledó i Llinares i Granja el Parral.

Pin It on Pinterest