Select Page

La regidora d’Educació i Igualtat, Vicenta Pérez, anuncia que l’Aula de Cuina va reprendre la seua activitat i ha revelat que en els 4 anys de funcionament de la mateixa han passat per les seues instal·lacions més de 5.000 persones.

En el transcurs de la seua compareixença, l’edil ha estat acompanyada per Inmaculada Martínez, directora de Creu Roja Altea, que ha detallat algunes de les activitats que l’ONG desenvolupa en esta aula municipal de cuina i que a partir d’ara va a posar en marxa de nou, després de l’aturada obligatoria motivada per la COVID-19.

Com ha recordat la responsable municipal de la instal·lació, la infraestructura va ser inaugurada al 2017. “Al principi a l’Aula de Cuina es realitzaven activitats promogudes per les regidories d’Educació i Igualtat i cursos en horari de vesprada, per a xiquets i adults”; ha explicat l’edil, qui a declarat que “La Cuina ha anat agafant entitat pròpia i ha passat a ser un recurs municipal a tots els nivells. Es van ampliant els seus usos i ara Creu Roja utilitza la instal·lació i desenvolupa diferents projectes a la mateixa”. “Quan es va posar en marxa teníem el propòsit que arribara a convertir-se en un espai multifuncional i útil per a diferents sectors de la societat i amb el pas del temps i molta feina s’ha aconseguit obrir-la a la societat alteana i que esta puga gaudir de cursos formatius; cursos per a escolars; programes d’inserció laboral, de convivència, d’empoderament i Màster Class de reconeguts xefs, entre d’altres”, ha matisat Vicenta Pérez.

Per la seua banda, la responsable de Creu Roja Altea ha reconegut que “l’Aula de Cuina s’ha convertit en un instrument fonamental per a la nostra ONG, ja que ens permet la realització d’activitats i cursos que són beneficiosos per a la població, en moltes ocasions vulnerable, ja que els permet eixir de l’aïllament i integrar-se; millorar les competències personals de persones en situació de risc social o víctimes de violència masclista. L’Aula de Cuina s’ha convertit en un espai de trobada en què es generen xarxes socials, evitant l’aïllament i afavorint la millora de l’autoestima i el coneixement”.

Finalment, Vicenta Pérez i Inmaculada Martínez han subratllat la importància de comptar amb un espai de treball amb les característiques de l’Aula de Cuina. En nom de Creu Roja, Martínez ha agraït a l’Ajuntament la cessió de l’espai per a la realització d’activitats pròpies de l’ONG i Pérez, per la seua part i en nom de l’Ajuntament, ha donat les gràcies a Creu Roja Altea per comptar amb l’Aula de Cuina per dur a terme programes formatius i de reinserció, tant social com laboral.

Pin It on Pinterest