Select Page
  • S’habilitaran aparcaments en diverses zones pròximes a l’esdeveniment i FGV ha previst un horari especial

De cara a la celebració del Castell de l’Olla, el pròxim 13 d’agost, que enguany celebra el seu 30 aniversari, des de l’Ajuntament d’Altea s’ha establit un ampli dispositiu de seguretat que inclou la previsió de tres zones d’aparcament per a vehicles, que es sumen a altres dos  aparcaments, el de la plaça del ‘’mercadillo’’, amb capacitat per a 400 vehicles, i Porto Senso, amb capacitat per a més de 150. 

Vicent Ripoll, regidor de Seguretat Ciutadana i Trànsit, ha indicat les tres zones habilitades per a l’estacionament de vehicles. Una de les zones és La Colina amb capacitat per a 500 vehicles, l’altra Les Viguetes amb capacitat per a 300 cotxes  i en Altea la Vella davant de la Urbanització Las Mimosas també s’ha habilitat un aparcament amb capacitat per a 150 vehicles. Tots estos espais dedicats a l’aparcament estaran degudament senyalitzats i il·luminats. 

A més, el regidor ha assenyalat que ‘’s’obrirà un corredor per a vianants des del pont del riu fins a Villa Gadea per la carretera general N-332. Una altra opció per als vianants per arribar a l’Olla és el corredor verd que eixa nit solament es podrà utilitzar per vianants i com via d’emergència’’. 

El regidor ha destacat l’important desplegament de seguretat previst per a la nit del Castell en el qual col·laboren dispositius de Guàrdia Civil, Policia Local, Bombers, socorristes, Protecció Civil, intervenció d’armes de la Guàrdia Civil, efectius del SEPRONA, Salvament marítim, Policia Autonòmica i Creu Roja del Mar. Així mateix, s’establiran cinc punts sanitaris assistits per Ambulàncies DYA que inclouran dos UCI Mòbils, una del Servei d’Ambulàncies DYA i una altra de l’Hospital de Levante. A més el regidor ha informat de la disponibilitat d’ un SAMUR per a este esdeveniment. 

Per la seua banda, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana també ha previst un servici especial de combois per al dia 13 d’agost, que es suma a l’habitual, tant per facilitar l’arribada fins a l’Olla com la tornada dels usuaris després de l’espectacle pirotècnic. Al llarg de la setmana que ve s’anunciaran els horaris dels trens especials. Es recomana consultar freqüències i horaris en la web www.tramalicante.es, al telèfon gratuït 900 72 04 72 o a les pròpies estacions i baixadors.

Vicent Ripoll ha posat l’accent en l’important esforç logístic i d’infraestructures que suposa este esdeveniment per a l’Ajuntament d’Altea, i ha recomanat als assistents paciència a l’hora d’accedir o eixir de la zona de l’Olla, seguir les indicacions dels cossos de seguretat, i utilitzar el transport públic o optar per anar a peu i deixar el cotxe a casa, principalment.

Autor de la foto: Juanjo Álvarez

Pin It on Pinterest