Select Page

  • L’Ajuntament transmet al subdirector de Mobilitat les seues necessitats d’enllaços davant la possibilitat de l’alliberament de l’AP-7 el 2019

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco i el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, han mantingut una reunió de treball amb el subdirector General de Mobilitat, Josep Llin i la responsable del Servei de Planificació, Teresa Font, amb la finalitat de posar en comú les propostes que des de l’Ajuntament d’Altea s’estan desenvolupant en matèria de mobilitat amb l’òrgan que ha de donar el vistiplau a les mateixes.

La mobilitat al nostre municipi ha estat el tema central de la reunió. En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme ha explicat que en el marc de la redacció del Pla General el govern es va comprometre a estudiar la mobilitat en el municipi per millorar la proposta presentada per l’anterior govern, atenent els processos de participació i els estudis encarregats a tècnics experts en esta qüestió, fonamental per al futur del municipi.

‘’Una de les modificacions en què es treballa des de la regidoria d’Urbanisme és la de l’enllaç sud que es plantejava amb l’AP-7 ja que s’havia d’evitar l’agressió a un entorn sensible com és el barranc dels Arcs i s’havia de buscar una opció que connectara millor amb la zona industrial en Montahud’’.

Imma Orozco ha afirmat que ‘’la proposta final servirà també per a completar el mapa de necessitats que des de la Conselleria s’està treballant en vista del possible alliberament de l’AP-7. Des de l’organisme autonòmic s’ha instat al Ministeri de Foment a crear una comissió per planificar les necessitats de cara a este escenari tan anhelat pel nostre municipi i també pels valencians en general’’.

La responsable d’Urbanisme ha assegurat que ‘’el nostre equip de govern treballa per l’alliberament de l’AP-7 com a variant per al nostre municipi sempre i quan tinga els accessos adequats. La proposta que hem de definir, però, ha de ser viable tant si es dóna este escenari com si el Ministeri de Foment no compleix la seua paraula i continuem sent una autonomia castigada pel govern central amb un peatge amortitzat sobradament’’.

La connexió entre els nuclis d’Altea i Altea la Vella també va ser un dels temes destacats tractats a la reunió. En aquest sentit la regidora ha explicat que ‘’la proposta del Pla General no contemplava cap solució per afrontar un problema que necessita ser abordat i per al qual s’està definint una proposta definitiva que permeta la fluïdesa de la comunicació, important des del punt de vista social però també econòmic. Tots som conscients que gran part dels residents en urbanitzacions prefereixen anar a Calp a comprar per estalviar-se la cua’’.

Imma Orozco ha destacat la importància d’este encontre de treball, ‘’ha estat una reunió molt profitosa per anar perfilant les propostes que han de donar solució a la mobilitat en Altea’’, concloïa Orozco.

Pin It on Pinterest