Select Page
  • Està previst que el conjunt de les obres acaben al setembre amb l’adequació d’una nova platja per protegir el nucli urbà i es convertisca en un nou espai lúdic per a la ciutat

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, han assistit, aquest matí, juntament amb la responsable de la Demarcació de Costes d’Alacant, Rosa de los Ríos, a l’obertura al públic del passeig de vianants inclòs en el projecte de rehabilitació de la façana marítima d’Altea. 

”Estem veient tot l’esforç que s’ha fet en inversions a la nostra localitat i aquesta, especialment, és una obra que ens feia falta i estem satisfets de poder obrir al públic el nou passeig de la façana marítima d’Altea”, assenyalava l’alcalde de Altea referint-se a aquesta infraestructura.

Jaume Llinares afegia que ”és una obra desitjada des de fa molts anys i que Altea necessitava”. S’obrin parcialment, gairebé 300 metres, que es connectaran a la zona verda del riu Algar. Segons l’alcalde des de l’Ajuntament es pretén donar continuïtat al passeig fent una actuació de replantació per fer-la més agradable.

L’alcalde ha destacat la bona relació amb els responsables de Costes i de Delegació del Govern, en la seua predisposició per a la solució de les qüestions relatives al projecte. Així mateix, el primer edil alteà ha reivindicat la continuïtat del projecte en la seua totalitat, tal com estava plantejat des d’un inici.

Jaume Llinares ha assenyalat que la finalització de les obres s’ha executat segons el previst i al setembre es podrà inaugurar la nova platja urbana d’Altea.

“Hem treballat intensament per poder obrir aquest mateix estiu, als veïns d’Altea i tots els seus visitants, aquesta part del passeig marítim i que puguen gaudir des del primer minut de l’actuació que està duent a terme el Govern d’Espanya per a la millora de la façana marítima de la ciutat”, ha manifestat Moragues.

El nou passeig marítim, que es situa a la part nord de la zona coneguda com “El Charco”, compta amb una longitud de 291 metres i una amplada variable, però que s’ha projectat pensant en mantenir el disseny de la resta del front costaner. Disposa d’una línia de jardineria per degoteig, fanals cada 14 metres i ha tingut un pressupost d’execució de 350.000 euros.

Segons Moragues, “el conjunt de les obres de rehabilitació de la façana costanera d’Altea suposa una inversió total de 4,6M €, la inversió estrella a les costes d’Alacant d’aquest any, i amb la qual es construirà una nova platja artificial que protegisca el nucli urbà, solucione el problema mediambiental que hi ha i es convertisca en un nou espai lúdic a la ciutat”.

Rehabilitació Mediambiental de la Façana Costanera d’Altea

Després de l’obertura del passeig, i juntament amb l’alcalde Altea, Jaume Llinares; la cap de servei provincial de Costes d’Alacant, Rosa de los Ríos; i responsables de l’empresa adjudicatària, Moragues ha comprovat la marxa de les obres de rehabilitació de la façana costanera que van començar al setembre passat i tenen previst acabar aquest any.

L’actuació completa donarà solució a una la problemàtica mediambiental que genera “El Charco”, creat a finals de la dècada dels 70, amb l’objecte de protegir el front marítim urbà enfront de l’acció de l’onatge.

El projecte abasta tant actuacions marítimes per a la supressió del “Charco” com altres de caràcter terrestre, entre les que es trobava el passeig obert hui, i que tenen per objecte la continuïtat de l’itinerari de vianants i l’accessibilitat.

Les obres marítimes consisteixen essencialment en substituir el dic de “El Charco” i les seues esculleres per una platja artificial que realitzarà les funcions de protecció costanera alhora que generarà un nou espai lúdic per al front costaner d’Altea, i donarà continuïtat a la interfície nucli urbà-mar.

Per contenir la platja artificial dissenyada i que aquesta tinga una forma en planta compatible amb l’alineació del passeig marítim, prèvia demolició del dic d’escullera que actualment delimita la llacuna de “El Charco” s’estan construint obres d’estabilització (dics i espigons), un dic en T enfront de l’actual aparcament existent entre la platja de la Roda i “El Charco” i un espigó al nord.

El projecte inclou també el condicionament de les grades del passeig marítim per adaptar-les a la nova configuració del front i facilitar l’accessibilitat a la nova platja. Amb aquesta mateixa finalitat s’han dissenyat quatre accessos que, distribuïts al llarg del front permetran la connexió entre el passeig i la platja.

Pin It on Pinterest