Select Page

El nou passeig de la façana marítima d’Altea és ja una realitat. Hui s’han inaugurat de manera oficial les obres de la segona fase de la remodelació del Front Litoral, encara que van ser obertes al públic fa uns dies perquè veïns i visitants aprofitaren per a conéixer-lo en el pont de desembre.

A l’acte d’inauguració ha acudit l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i la resta de la Corporació Municipal, al costat de la directora general de la Costa i la Mar, Ana Oroño; la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé i la cap del Servei Provincial de Costas, Rosa de los Ríos.

L’acte ha començat amb la intervenció de l’alcalde d’Altea que ha agraït al Ministeri per a la Transició Ecològica, al Servei de Costas, als redactors del projecte, l’empresa constructora i tots els implicats en aquesta obra el seu treball, “gràcies a tots ells, i els treballadors de l’Ajuntament, la recuperació de la façana marítima d’Altea és una realitat. Ha sigut un objectiu ambiciós i transcendental per al nostre poble, que s’ha vist afectat per moltes situacions alienes com la guerra i l’increment de preus. Però hui podem dir que aqueix objectiu en el qual es treballa des de fa dècades s’ha consolidat i inaugurem aquest nou espai, una nova visió i perspectiva”, ha comentat el primer edil.

“Després de dècades, recuperem augmentada i millorada la platja i la integrem en un magnífic passeig dissenyat per a les persones i posem en valor un espai natural i ambiental únic”, ha continuat l’alcalde que ha finalitzat dirigint-se als veïns i establiments que amb paciència han aguantat aquestes obres.

Després s’ha explicat el projecte per part del Servei Provincial de Costas. Aquest passeig es troba emmarcat en la segona fase de regeneració del Front Litoral amb una actuació de més de 10.000 m² per a recuperar el valor ecològic i paisatgístic de la zona. Una acció duta a terme per l’Ajuntament d’Altea i el Ministeri per a la Transició Ecològica amb un pressupost de 4.086.148€, dels quals l’Ajuntament d’Altea ha aportat 2’5 milions.

“Parlem d’actuacions per a protegir el front litoral d’Altea, actuacions que s’han completat les ja iniciades en 2016. És una recuperació del front litoral d’uns 800 metres de costa, una obra molt important. Agraïsc a l’alcalde, als tècnics, als personals d’obra i a l’empresa per la gran faena realitzada”, ha comentat Rosa de los Ríos, cap del Servei Provincial de Costas.

Aquest passeig està especialment dissenyat per al gaudi de totes les edats i disposa de diferents serveis per a ells. Compta amb llocs per a caminar, però també múltiples zones de descans o per a asseure’s a conversar. Per als xiquets i xiquetes s’ha instal·lat un gran parc infantil amb tobogans instal·lats sobre un sòl de cautxú que garanteix la seua seguretat.

Per als més majors s’han instal·lat aparells de gimnàstica activa i els amants dels animals tenen un parc per a gossos integrat, perfectament delimitat i tancat. Queda també un espai diàfan, especialment dissenyat per a la celebració d’esdeveniments culturals, concerts, festius a l’aire lliure.

La delegada el Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha destacat que “aquest projecte tira avant gràcies al diàleg entre les administracions públiques i les ganes de treballar el poble d’Altea. Un poble que té hui una reivindicació històrica” i ha recalcat que el Govern té “un compromís amb la província d’Alacant perquè el nostre litoral marítim es cuide i es pose a preposició de la ciutadania. Done gràcies al poble d’Altea per la seua generositat i compromís per les nostres platges” ha conclòs.

Ha tancat l’acte la directora general de la Costa i la Mar, Ana Oroño qui ha fet també recalcament en la importància del diàleg entre les administracions. “Un diàleg que ha sigut un èxit que ens ha portat fins ací, a celebrar que la façana litoral de municipi com Altea es retorna a la ciutadania. Això ha sigut possible pel diàleg previ i al treball constant de les institucions i l’empresa col·laboradora. Ara el que toca és passejar i gaudir el passeig”, ha finalitzat.

Després de l’acte institucional s’ha fet una visita pel passeig i s’ha vist com avancen les obres de la nova platja, una platja que recupera un gran espai que es va perdre amb la ubicació d’un aparcament instal·lat fa dècades i que ha sigut eliminat amb l’obra. La platja, que s’obrirà al públic en uns mesos, tindrà per nom Platja del Bol, després d’una consulta popular en la qual van participar més de 2.000 persones. El Bol és un topònim usat des del segle XVIII per a referir-se a aquesta zona costanera.

Pin It on Pinterest