Select Page

Ahir es reunia a l’Ajuntament d’Altea la Mesa de Seguiment de Violència de Génere que va estar presidida pel regidor de Seguretat Ciutadana, Vicent Ripoll, i a la qual van assistir la regidora de Benestar Social, Igualtat i Sanitat, Verónica López; la Cap de la Unitat de Violència de Gènere, Purificación Algaba; així com el tinent de la Guàrdia Civil d’Altea i el coordinador de Violència de Gènere de la Guardia Civil; representants de la Policia Judicial; Pere Cabrera, Agent de la Unitat de Violència de Gènere i la psicòloga del Departament de Benestar Social.
 
Com ha informat Verónica López entre els temes tractats a la reunió ha destacat el treball per millorar la prevenció i com afrontar les ordres de protecció en vigor. ‘’L’objectiu d’esta mesa és el treball en dos sentits, per un costat en el foment de la prevenció i, per l’altre, el seguiment que es realitza a estes ordres de protecció d’una forma coordinada entre l’administració i els cossos i forces de seguretat de l’Estat’’, assenyalava López. La finalitat del treball de totes les administracions involucrades és aconseguir una protecció integral per a la víctima des del moment en que es presenta la denúncia i aconseguir que cap dona més siga víctima de la violència masclista. En aquest sentit és important ‘’treballar en eixa coordinació perquè quan es produïsca una denúncia la víctima estiga protegida i reforçar el treball entre administracions perquè no es produïsca cap mort després d’haver interposat una denúncia‘’.

Segons la regidora, esta mesa és una bona eina per treballar eixa coordinació i arribar a tots els casos que es coneixen. En este sentit, la regidora explicava que ‘’a Altea són 44 els casos de violència de gènere que estan atesos i compten amb un seguiment des de les diferents administracions‘’.

Finalment, López destacava el balanç positiu de la mesa de seguiment, i afirmava que ”solament des de la col•laboració entre els cossos i forces de seguretat de l’Estat i els diferents departaments municipals que intervenen es pot donar solució a la lacra de la violència masclista‘’.

La Mesa de Seguiment de Violència de Gènere es va constituir l’any 2009, com ha recordat Verónica López, i es reuneix cada sis mesos, o en el moment que siga necessari per circumstàncies extraordinàries.

Pin It on Pinterest