Select Page
  • El veí de la Vila Joiosa, Germán Gómez, ha estat el guanyador del concurs organitzat per l’entitat per a elaborar la seua nova imatge corporativa

El Consell Comarcal per a la Igualtat de la Marina Baixa ha presentat al saló de plens de l’Ajuntament de la Vila Joiosa la seua nova identitat corporativa. El logo escollit ha estat dissenyat per Germán Gómez, un dissenyador gràfic de Valladolid que resideix al municipi de la Vila Joiosa des de fa un any. Amb aquest concurs l’entitat comença la seua marxa, després de la creació dels seus estatuts de funcionament que s’hauran d’aprovar pels corresponents plens de cada municipi.

Es va decidir realitzar aquest concurs per trobar un logotip que distingira al Consell i que la ciutadania participara en la creació del mateix. Es van presentar un total de 16 participants. La majoria dels concursants van lliurar dues propostes atenent a les indicacions de les bases i provenien de diferents municipis de la comarca. El premi està dotat amb 500 euros.

El logotip guanyador mostra de forma abstracta una cara somrient, els llavis d’aquesta cara estan formats pels símbols de l’home i la dona units. El logotip inclou a més les sigles de l’organisme. A l’acte han assistit regidors i responsables de l’àrea d’Igualtat d’alguns dels Ajuntaments que formen part del Consell Comarcal per a la Igualtat de la Marina Baixa, entre ells Verónica López, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Altea.

Una de les primeres accions que duran a terme des del Consell Comarcal per a la Igualtat de la Marina Baixa serà per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la dona. Des del consell es reforçaran les activitats que es realitzen des dels diferents ajuntaments.

Tota la informació relativa al CCIMB es podrà trobar a les web dels ajuntaments de la comarca de la Marina Baixa i en els diferents mitjans locals així com en els corresponents suports digitals. S’informarà, puntualment, a la ciutadania de les activitats que l’CCIMB vaja a dur a terme.

Consell Comarcal per a la Igualtat de la Marina Baixa


El Consell Comarcal per a la Igualtat de la Marina Baixa neix amb la intenció de realitzar campanyes conjuntes de sensibilització en matèria d’igualtat de gènere i prevenció de violència de gènere en tots els municipis d’aquesta comarca. La intenció és dur a terme diverses accions al llarg de cada any per reforçar la igualtat de gènere a la comarca de la Marina Baixa. D’aquesta manera, es treballarà de manera unificada arribant a un major nombre de població.

La idea sorgeix a partir de la celebració de la Trobada de Dones, una trobada de dones de tota la comarca de la Marina Baixa que es celebra un dia de la primera setmana de març per celebrar el 8 de març, des de fa ja 16 anys. Aquesta trobada permet que les dones participen en una jornada de convivència amb caràcter lúdic reivindicatiu. Els actes que es comparteixen van des de projeccions de pel·lícules, representacions teatrals, actuacions musicals, exposicions d’art, visites culturals pel municipi amfitrió sempre amb contingut d’igualtat de gènere. Cada any es celebra en un municipi.

Els municipis amfitrions són Altea, Benidorm, Callosa d’en Sarrià, l’Alfàs de Pi, Finestrat, Polop de la Marina, La Nucia i la Vila Joiosa. I es convida a la resta de municipis que conformen la comarca de la Marina Baixa i que alberguen una població menor. S’aconsegueix ajuntar a un nombre que oscil·la entre les 500 i 700 dones. La participació és massiva i la Trobada té un nivell d’acceptació molt alt entre les dones.

Les regidories d’Igualtat d’aquestos 8 municipis són les que estan al capdavant del CCIMB (Consell Comarca per la Igualtat de la Marina Baixa). Les persona que l’integren són els / les regidores / es, personal tècnic i l’agent d’Igualtat de Gènere del servei Infodona.

Les regidories d’Igualtat de la comarca de la Marina Baixa aposten per ella i per això han decidit unir els seus esforços en aquesta iniciativa per fer comarca i per fer igualtat. Un exemple de compromís real per la igualtat de gènere. Com més s’invertisca en igualtat de gènere més a prop estarem d’aconseguir la igualtat d’oportunitats real entre dones i homes.

Pin It on Pinterest