Select Page

L’àrea de Jardins de l’Empresa Pública està realitzant l’aplicació d’herbicides mitjançant tractaments biològics, els quals són ambientalment sostenibles i no afecten a la fauna existent a les zones verdes. Així ho ha anunciat la regidora responsable de l’Empresa Pública, Imma Orozco.

Concretament s’està començant a aplicar de forma experimental un producte cent per cent natural i biodegradable procedent del vinagre d’alcohol en camins rurals, platges, parcs i jardins. L’aplicació del producte esta realitzant-se en plantes de distint tamany per tal de comprovar la seua efectivitat i, d’aquesta forma, maximitzar els seus beneficis.

Aquest producte s’utilitza per al control i l’eliminació de les males herbes substituint al Glifosato que tanta controvèrsia ha causat i, a més, està en fase de prohibició per part de la Comunitat Europea.  Així mateix, han destacat des de l’Empresa Pública, també s’ha comprovat la seua efectivitat en la neteja de les taques produïdes pels orins dels gossos.

‘’Des de l’Empresa Pública, tenim molt en compte l’eficiència de la gestió de la jardineria pública del municipi amb criteris basats en la sostenibilitat per tal d’optimitzar els recursos naturals, humans i econòmics’’, assenyalava Orozco. ‘’En aquest sentit hem començat a utilitzar en fase de proves productes com aquest, procedent del vinagre d’alcohol, que està donant uns resultats òptims i, a més, ens permet mantenir un espai urbà sostenible, net, millor adaptat a l’entorn i agradable per als usuaris’’.

Pin It on Pinterest