Select Page
  • Les reunions mantingudes el passat mes de desembre tracen el full de ruta del futur Consell

El dia 9 de desembre de 2015 es va convocar el Consell Local d’Emergència Social amb la participació de Creu Roja, Càritas, l’Associació Emaús, l’Associació Corazón Exprés, la incorporació de tots els tècnics de l’àrea de Benestar Social i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). La incorporació de la PAH i del personal del departament a aquest òrgan obeeix a la intenció de la regidora de l’àrea, Verónica López, que el Consell tinga més funcions durant l’any, més enllà de l’organització dels repartiments dels lots d’aliments a les persones més desfavorides.

En aquest sentit, Verónica López, afirmava ”el Consell ha de servir per atendre, no només les necessitats de les persones en risc d’exclusió en el període de Nadal, sinó que ha de ser un òrgan amb més activitat durant l’any i que treballe des de l’àmbit de la prevenció compartint informació entre totes les entitats que el composem”.

”D’aquesta manera, afegia la regidora, si aconseguim creuar la informació entre totes les entitats que formem el Consell, no només serem molt més efectius, sinó que a més aconseguirem arribar a molta més població vulnerable i actuar amb més rapidesa, anticipant-nos a les situacions d’exclusió social. Aquests van ser alguns dels temes que vam abordar en la reunió del dia 9 en la qual vam traçar el full de ruta de futur del Consell”.

Així mateix, Verónica López, indicava que ”en la segona reunió, la mantinguda el dia 14 de desembre, vam creuar dades per preparar i vam acordar quins tipus de lots s’elaborarien per garantir l’alimentació adequada dels dies nadalencs i vam coordinar el lliurament dels mateixos”.

En aquesta mateixa reunió es va acordar organitzar la campanya de Reis per intentar arribar al major nombre de famílies amb dificultats i intentar que tots els xiquets i xiquetes pogueren obrir un regal el dia de Reis. Seguidament, el Consell es va convocar per al dia 28 de desembre per poder intercanviar informació i intentar arribar a tots els menors d’Altea per al dia de Reis.

Segons Verónica López, ”el balanç del Consell ha estat clarament positiu, encara que com ja he comentat, pot i ha de tenir moltes més possibilitats i contingut, perquè totes les entitats que treballem amb persones en risc d’exclusió puguem treballar amb millor informació i més eficàcia i abordar una cosa fonamental com és la prevenció, de manera que no tinc dubte que aquest any aquest òrgan començarà a funcionar molt millor”.

Finalment, la responsable de l’àrea de Benestar Social i Igualtat agraïa a totes les entitats que han composat el Consell el seu treball, ”a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), a Creu Roja, a Càritas d’Altea i Altea la Vella, a l’Associació Emaús, a Cor Exprés i a totes les entitats, associacions i empreses que han col•laborat amb nosaltres en aquesta campanya: al Crist d’Altea 2016, al Crist de la Salut d’Altea la Vella, a l’Església Evangelista Nova Vida, a l’Associació de Moros i Cristians Sant Blai, a la junta de la tercera edat d’Altea, a la Impremta Altea i a Caixaltea, sense la seua col•laboració aquesta campanya no haguera estat possible”.

Pin It on Pinterest