- El cap de setmana vinent arranca la tercera edició de la iniciativa impulsada per l’actual equip de govern
Durant
tot el cap de setmana vinent, Altea la Vella acollirà, per tercer any
consecutiu, la iniciativa ‘Art i Cuina’. Un projecte que aglutina
gastronomia i cultura i que, gràcies a la implicació i treball conjunt
de restauradors, artesans i Ajuntament, s’ha convertit en un autèntic
referent turístic de la nostra comarca.
‘Art i Cuina’ ha
aconseguit unir jornades gastronòmiques i mercat d’artesania, d’una
manera atractiva, tant per a veïns, com para turistes i visitants. “La
seua afluència en les dues passades edicions, ha vingut a demostrar
l’encertat d’aquest projecte, atès que, en èpoques de crisis, és més
necessari que mai desenvolupar projectes nous que aconseguisquen atraure
un turisme de qualitat i que perdure en el temps”, tal com ha explicat
l’edil delegada d’Altea la Vella, Marga Riera.
En la present
edició, que tindrà lloc del 17 al 19 d’abril, van a participar els
següents restaurants i bars en la Ruta Gastronòmica: Bèrnia, Ca Toni,
Cafeteria L’Armari de rebost, D’Herme, Do Cayo Restaurant Club de
Golf, L’Assolellada, Mallol, Melitón Jardí i Ripoll. Tots ells oferiran
durant el cap de setmana un menú especial elaborat exclusivament per a
aquestes jornades i que consistirà en una degustació de diferents plats
típics de la zona. El preu dels menús serà de 22 euros per persona, en
el cas dels restaurants; i de 15 euros, en el dels bars. Els plats
principals indicats es serviran en els menjars, mentre que els menús
dels sopars variaran, a criteri de cadascun dels establiments.
Així
mateix, l’horari del Mercat d’Artesania serà d’11:00 hores a 14:00h, i
de 16:00h a 22:00h. Estarà situat en la Plaça de Caixaltea i en el
pàrquing dels Revoltetes (part baixa).
El calendari d’activitats serà el següent:
Divendres, dia 17:
17:30H Taller de manualitats a càrrec de “Projectes Educatius Altea”.
18:00H Inauguració oficial del Mercat d’Artesania, amb cercavila a càrrec de la Bandeta Bèrnia i xocolatada.
19:00H Actuació en l’escenari del Ensemble de la “Brass Academy Alacant”.
23:00H Actuació en l’escenari de la Bandeta Bèrnia.
Dissabte, dia 18:
11:00H Cercavila a càrrec de “Xirimita i Tabalet”.
12:00H Taller de decoració de galetes a càrrec de “Projectes Educatius Altea”.
17:30H Cuentacuentos en l’escenari “JAUME i EL DRAGÓ” conte animat de la llegenda del Rei “Jaume I”.
18:00H Cercavila a càrrec de “Xirimita i Tabalet”.
18:30H Taller de Globofléxia.
19:30H Ruta cultural: “HISTÒRIES DEL POBLET” a càrrec de l’historiador Juanvi Martín. “Un recorregut per la història, les tradicions i les curiositats d’Altea la Vella”.
23:30H Actuació musical a càrrec de “XECO ROJO”.
Domingo, dia 19:
11:00H Cercavila a càrrec de “Xirimita i Tabalet”.
12:00H Actuació en l’escenari de “Dani Miquel”, amb l’espectacle “Els Barrets de Valor – rondalles i cançons”.
17:30H Cercavila a càrrec de “Xirimita i Tabalet”
19:00H Xou Musical Infantil “TITIRIMÚSICA”
Segons
ha explicat Marga Riera, “amb la tercera edició de ‘Art i Cuina’
volem consolidar una iniciativa pensada perquè els veïns, turistes i
visitants gaudisquen d’un agradable cap de setmana a Altea la Vella i
coneguen els nostres carrers i racons més emblemàtics, mentre gaudeixen
d’un complet programa d’activitats culturals i d’una gastronomia que no
es poden perdre”.
“En definitiva, es tracta de posar en valor
Altea la Vella, com ja hem vingut fent-ho mitjançant altres destacades
iniciatives com el embelliment de la Font del Garroferet, en
tractar-se d’un dels espais naturals més importants per als veïns
d’Altea la Vella, o la ruta guiada, que s’ha emmarcat dins de les
diferents rutes que s’han organitzat en la nostra localitat durant la
passada Setmana Santa”, ha conclòs Riguera.