Select Page

  L’Ajuntament d’Altea iniciava divendres passat la primera ronda de reunions informatives sobre el Pla General d’Ordenació Urbana, tal com ja ho havia anunciat l’alcalde, Miguel Ortiz, després de l’aprovació pel ple de l’obertura d’un període d’exposició pública de la versió preliminar d’aquest pla.

  Les instal·lacions del CEAM van acollir les dues primeres reunions que Miguel Ortiz, alcalde d’Altea; Carolina Punset, edil d’Urbanisme i l’edil del PSOE, Vicente Ripoll; representant als tres partits que van recolzar l’obertura del període d’exposició pública de la versió preliminar d’aquest pla; mantenien amb el col·lectiu d’arquitectes, aparelladors i enginyers d’Altea, en una primera convocatòria i, seguidament, amb empresaris de la construcció i promoció i altres sectors afins.

  Miguel Ortiz, alcalde d’Altea, valorava positivament l’inici del cicle de reunions ‘’amb les quals pretenem donar a conèixer a tots els col·lectius alteans quin és el contingut de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana, l’exposició pública de la qual aprovem en el ple del passat dia 5 de març’’.

  L’alcalde explicava el procés de gestació del Pla, que s’ha desenvolupat en tres etapes diferenciades, ‘’el primer objectiu va ser conèixer quin era la problemàtica general d’Altea i, a continuació, vam fer un diagnòstic coneixent tota aqueixa realitat per a, en últim lloc, presentar unes propostes d’actuació amb les quals poder solucionar els problemes de la localitat’’. ‘’Em referisc, indicava Ortiz, al tràfic, al creixement, als aparcaments, i a totes aquelles reivindicacions dels alteans’’.

  ‘’El Pa General d’Ordenació Urbana, indicava el primer edil, és un document que pretenem que es convertisca en un instrument que siga capaç de generar riquesa, ocupació i millorar la qualitat de vida de tots els *alteanos’’.

  ‘’A més, destacava l’alcalde, est és un document sostenible i equilibrat perquè, d’una banda, es desclassifiquen més de set milions de m2 que abans eren urbanitzables i ara passen a ser no urbanitzables’’.

  Miguel Ortiz afegia que ‘’superem els límits de creixement que marca la Generalitat Valenciana per a construir habitatges i per a destinar-ho a construir noves activitats econòmiques. Per tant, es dóna un equilibri entre les mesures mediambientals i les econòmiques i socials, que és el que va a possibilitar aqueix instrument amb el qual vull que expliquen tots els alteans, precisament, per a crear ocupació i per a poder desenvolupar i que progressen els negocis, els comerços i les famílies alteanes’’.

  Així mateix, l’alcalde es mostrava molt satisfet amb el resultat de les primeres reunions mantinguts amb arquitectes i enginyers i constructors i promotors. ‘’Hem triat el col·lectiu dels tècnics, arquitectes, aparelladors i enginyers per a iniciar aquesta ronda informativa, perquè estan directament implicats en el dia a dia de la utilització d’un Pla General d’Ordenació Urbana’’. ‘’Coneixen l’actualment vigent, explicava l’alcalde, els pros i els contra i el que volem és comptar amb la seua ajuda i col·laboració’’.

  ‘’Des de l’Ajuntament, explicava l’alcalde, conjuntament amb els tècnics redactors hem elaborat el millor document que hem sigut capaços. Però segur que és millorable, la qual cosa pretenem és que aquest col·lectiu professional, que són els que ho utilitzen tots els dies, ens ajuden, col·laboren, ffacen propostes i al·legacions perquè siga, encara, un document més consensuat entre tots els alteans i, al mateix temps, millor tècnicament’’.

  En breu, s’informarà de les pròximes reunions destinades a tota la ciutadania per a la presentació general d’aquest document.

  ‘’Anem a crear fòrums perquè, encara que aquest és un document que naix amb un important consens, el 86% de la corporació municipal va votar a favor en el ple del dia 5 de març, els grups municipals socialista, popular i cipal, amb l’única excepció, vot en contra, de Compromís’’. Sobre aquest tema, Ortiz afegia que ‘’anem a reunir-nos amb ells perquè ens indiquen en què no estan d’acord i quin alternatives proposen per a estudiar-les, perquè l’objectiu és que s’aprove per unanimitat i, si no amb el màxim consens possible’’.

  Per la seua banda, Carolina Punset, edil d’Urbanisme, explicava que ‘’la nostra intenció ara, com a est és un document obert, és presentar-ho al públic, i fer tantes reunions com siga possible amb tècnics, empresaris i públic en general’’. ‘’Tot açò amb l’objectiu, afegia *Punset, d’explicar de manera detallada la documentació amb la finalitat de que la ciutadania puga fer les seues aportacions en aquest període d’al·legacions, que és de 45 dies hàbils, i en el qual tant l’alcalde com jo ens hem compromès al fet que si fóra necessari prorrogaríem aqueix termini’’.

*Punset explicava que en aquests moments s’està digitalitzant el document, ‘’són més de 3000 plànols’’, i que està previst que ‘’la setmana que ve, a tot tardar, estarà ja una còpia en paper disponible en l’Ajuntament, així com també en la web municipal, altea.es’’. ‘’Llavors es podrà enviar per a publicar, amb la qual cosa, fins a aqueix moment, no començarà a córrer el termini d’al·legacions’’.

‘’Hi ha molt interès per part dels tècnics, assenyalava l’edil, perquè treballen en aquest sector, i hem iniciat la ronda de reunions amb ells perquè són els més directament afectats, tant el sector de la construcció i de la promoció i els tècnics que treballen com a aparelladors o com a arquitectes’’. ‘’Evidentment, afegia *Punset, tot seguit, informarem al públic en general, a tota la ciutadania d’Altea’’.

*Punset concloïa indicant que ‘’tant l’alcalde com jo presentem una versió preliminar de la qual ens sentim satisfets perquè s’ha fet pensant única i exclusivament en l’interès general d’Altea, i no en cap interès particular. I, per tant, pensem que és un pla general destinat al ben comú i no a satisfer els interessos particulars de cap sector i açò és el més important en urbanisme’’.

Pin It on Pinterest