Select Page

La jornada oberta ‘Patrimoni i Urbanisme’ ha estat un instrument d’intervenció participativa local dintre del Pla General per a orientar la política urbanística en matèria de patrimoni. La regidoria d’Urbanisme està duent a terme, al costat de la de Cultura, un Catàleg de Béns Patrimonials que permetrà protegir els elements essencials del municipi i tramitant enparal·lel la declaració de Conjunt Històric Artístic del Nucli antic d’Altea. 
L’objectiu de la jornada no només consisteix a recaptar idees dels ciutadans, sinó que aquests tallers i jornades permetin la mediació i la prevenció de conflictes potencials al voltant de les figures de protecció del patrimoni comentades amb anterioritat. En la jornada s’ha segmentat a la població en dos tallers; un al matí dedicat a persones implicades en el comerç i l’hostaleria, i un altre a la tarda obert al públic en general. 
Cada taller ha començat amb un passeig a manera d’introducció, en el qual s’ha posat l’accent en els valors del municipi. A continuació s’ha realitzat una dinàmica grupal, amb unes preguntes introductòries individuals. A través del consens de propostes en grups petits i una priorització posterior, s’ha aconseguit tenir una visió clara de les preferències de la població pel que fa al patrimoni. 
Aquestes dinàmiques de grup són fonamentals per a establir ponts entre totes les visions que existeixen en el municipi i crear un espai comú de diàleg i reflexió que ens permeti evitar conflictes i generar consensos, informar i formar a la ciutadania i recaptar les seves millors propostes”, ha assenyalat el regidor de Presidència, Jesús Ballester. 
Per la seva banda, l’edil d’Urbanisme, Carolina Punset, ha destacat que “engegar tallers i jornades com aquests, requereix bastant temps i energia de totes les parts implicades, però no escatimarem mitjos ni esforços perquè els ciutadans tinguin l’oportunitat d’influir i fins i tot decidir sobre qüestions de fons i després d’un debat pertinent” . 

Pin It on Pinterest