Select Page

Des de la Regidoria d’Esports, i en col·laboració amb la Federació Espanyola de Nordic Walking (FENWA), va a impulsar-se a Altea la creació d’un Club permanent per a la pràctica d’aquest esport, que té molts seguidors entre els residents europeus procedents del centre i el nord d’Europa. El regidor de Joventut i Esports, Sebastián Gómez, ha presentat la iniciativa, juntament amb Marc Dobbelaere, llicenciat en Educació Física i President de l’Associació Valenciana de Nordic Walking.

La primera de les actuacions tindrà lloc dissabte que ve 24 de novembre, amb una xerrada informativa a les 10:00 hores en l’aula del Centre Juvenil situat en la Ciutat Esportiva. Després de la xerrada, es realitzarà una sessió gratuïta en les instal·lacions esportives i les persones interessades a practicar aquest esport podran inscriure’s en un grup que realitzarà, almenys, una marxa mensual a Altea. 
Segons ha explicat Sebastián Gómez, “davant l’èxit de participació de la primera marxa que es va organitzar amb sortida al Castell de Guadalest i final a Altea, hem decidit potenciar aquest esport, començant amb una xerrada informativa perquè la gent conegui els seus beneficis”. Gómez ha afegit que “la idea és que de la xerrada sorgeixi un grup o club perquè practiquin aquest esport de forma organitzada”. 
Marc Dobbelaere  serà l’encarregat de donar la xerrada aquest dissabte, d’un esport també conegut com ‘marxa nòrdica’, que ja porta 6 anys obrint-se camí a Espanya. Tal com ha assenyalat Dobbelaere, “és un esport molt simple, ja que tan sols necessitem caminar i li afegim dos bastons de carbonis, que duem lligats a la mà per mitjà d’un guant cridat dragonera”. Per això, ha convidat a conèixer aquest esport a persones amb problemes de salut, o sobrecàrrega, però també a persones majors que precisen fer exercici físic per al seu benestar, i també ho ha recomanat als professionals de l’esport, com professors d’Educació Física i monitors d’esport. 
La xerrada s’impartirà en castellà, amb una projecció multimèdia, i Dobbelaere contestarà preguntes en quatre idiomes: anglès, francès, holandès i alemany. Per a assistir a la xerrada i la sessió de prova, amb un màxim de 80 places, els interessats han d’apuntar-se en altea.deportes@cv.gva.es o marc@nordicwalkingcv/.com i telèfon 655 87 97 11.

Pin It on Pinterest