Select Page

L’elaboració del Catàleg de Béns Patrimonials és un pas imprescindible, dintre de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana, per a inventariar, catalogar i protegir els béns patrimonials d’Altea. Per això, l’equip de govern va iniciar fa un any la tramitació d’aquest procés, que donarà els seus fruits abans de final d’any. 
La primera part de l’elaboració del Catàleg ha consistit a inventariar els béns de màxima importància com, per exemple, el nucli històric tradicional del Nucli antic d’Altea. Actualment, s’està treballant en els béns de segon ordre, que no tenen caràcter monumental. 
L’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, juntament amb els edils d’Urbanisme i Presidència, Carolina Punset i Jesús Ballester, respectivament, s’han desplaçat per a comprovar in situ l’estat d’aquests béns. (Fotografia adjunta presa en l’Ermita de Sant Lluis). 
Per a la regidora d’Urbanisme, Carolina Punset, el Catàleg “és un instrument que no només té valor cultural, perquè permet conservar i posar en valor béns que constituïxen un senyal d’identitat d’Altea, com és el cas de Vila Gadea, sinó que ha de convertir-se en un mitjà per a generar i identificar l’atracció turística que genera l’anomenat patrimoni”. En aquest sentit, Punset ha remarcat que “si s’hagués realitzat amb anterioritat, s’hagués evitat la pèrdua de molts immobles significatius, pel que resulta urgent, i realitzar-lo ha estat una prioritat per a aquest equip de govern, amb l’objectiu de posar en valor el que conservem i poder preservar-lo en el futur”. 
Per la seva banda, el regidor de Presidència, Jesús Ballester, ha posat l’accent que “la posada en valor del nostre patrimoni és fonamental per a sentir-se orgullós de viure a Altea i sentir-se alteà” i ha assegurat que “el temps ens donarà la raó i el Catàleg és la millor inversió cultural, turística i urbanística que podíem portar a terme”. 
Pròximament, la Regidoria d’Urbanisme realitzarà tallers de treball per a explicar i debatre amb els alteans i alteanes la importància que té per al municipi l’aprovació del Catàleg de Béns Patrimonials.

Pin It on Pinterest