Select Page
El Ple de l’Ajuntament d’Altea aprovà en la seua reunio d’ahir dimarts l’Ordenança per a la Regulacio de les Festes en Altea, en els vots a favor del Partit Popular, CIPAL i Bloc, i l’abstencio del PSOE. En el transcurs del debat s’aprovà una esmena, en l’unanimitat de tots els grups politics, per la que s’establix que “la celebracio de les festes tindra lloc el quart dumenge de setembre i se consideraran dies festius locals els ratificats en la sessio de l’Ajuntament en Ple que determine els dies de Festes Patronals”. 
 
L’esmena arreplega “el debat obert dins de les distintes associacions, aixina com dels distints organismes que participen en l’elaboracio dels actes en honor del Santissim CRIST del Sagrari i MOROS i CRISTIANS en honor a SANT BLAI, en torn al canvi de dies de celebracio de les Festes Patronals”. Per aixo, “se considera necessari obrir la possibilitat de que, en els proxims mesos previs a l’aprovacio definitiva per l’Ajuntament en Ple dels dies de les Festes Patronals, s’establixca un periode de debat i consens”. 
En este sentit, el portaveu del PP, Jesus BALLESTER reiterà que la proposta de l’equip de govern per als dies festius seguirà sent la de divendres i dilluns, “ya que arreplega el sentir del treball realisat durant mes d’un any, per part de la CONCEJALÍA de Festes, en mes de 16 reunions mantingudes en el consell de clavaris, els clavaris dels ultims cinc anys de les festes populars d’Altea, i la Junta Directiva de l’Associacio SANT BLAI, entre atres molts”. Encara que remarcà que s’estudiaran alternatives, en cas de que milloren esta proposta. 
Aixina mateixa, l’Alcalde d’Altea, Miquel ORTIZ, volgue agrair a l’edil de Festes, Marga  RIERA, i a totes les entitats festeres i particulars, “el gran treball que ha eixercit durant tot enguany per a traure avant la nova Ordenança de Festes”. Miquel ORTIZ tambe recordà que la nova Ordenança de Festes respòn al debat que obri l’equip de govern, res mes accedir a l’Ajuntament, “ya que un de nostres principals objectius per als primers sis mesos de llegislatura era garantisar la supervivencia de totes les festes d’Altea, i fruit d’eixe treball hui tenim este reglament”. 
L’Alcalde d’Altea tambe remarcà la “valentia” del PP, CIPAL i Bloc de traure avant esta nova normativa, “front a l’actitut de braços creuats del PSOE durant la passada llegislatura, que no va saber reaccionar davant els moments dificils pels que travessen les festes”. Per ultim, ORTIZ feu especial nomenament en que durant el Ple de juliol que abordà l’Ordenança provisional, “ja deixem clar que el debat sobre els dies festius estaria obert, fins que s’aprovaren les dates definitives en el Ple del mes de novembre, en el que es sòl decidir el Calendari Festiu”. 

Pin It on Pinterest