Select Page

Les regidories d’Urbanisme i Educació han posat ja en marxa l’inici d’obres del que serà el primer Centre d’Educació Infantil Municipal amb la firma hui de l’acta de replantejament. Verónica López des d’Urbanisme ha confirmat l’inici en breu de les obres i la finalització de les mateixes abans que concloga 2011, obres que compten amb un pressupost de 932.328,61 euros. Pepa Perlés per la seua banda ha confirmat que amb esta nova guarderia “es donarà solució als problemes d’escolarització que existixen en el municipi en el cas dels xiquets de 0 a 3 anys”. Perlés ha destacat la importància d’estes obres “un dels nostres projectes estrela i que ja incloíem en el nostre programa socialista de 2007 amb el que podem dir que hem complit”.
La regidora d’Urbanisme ha explicat el projecte seleccionat per a este nou edifici “que és el resultat d’una selecció elaborada per un comité d’experts i que va recaure sobre Ricardo Pastor Villalobos amb el lema Mossets l’objectiu del qual era la interacció entre l’alumne i l’espai. A este concurs es van presentar 45 firmes o empreses”. La transparència ha sigut, segons López, la finalitat de triar este procés de selecció de què seria el disseny final de la nova guarderia municipal. S’han adjudicat les obres a l’empresa Urbs Construccions i Obres Públiques S.L. que seran els que realitzen el projecte que s’ubicarà en el polígon Garganes/Basseta en una superfície de 695m2. El projecte de la guarderia consta de 310 m2 de pati de què hi haurà un pati central de 130 m2; un pati de jocs vinculat a les aules per a alumnes d’1 a 3 anys de 155 m’i2 un tercer pati vinculat a les aules de 0 a 1 anys de 25 m2. Tindrà una superfície d’altres espais lliures oberts al carrer (zona d’accés i jardí) amb 145 m’així2 com constarà de 6 aules majors de 40 m2 per a alumnes d’entre 1 i 3 anys, dotades totes elles de neteja i cambiador, i 3 aules majors de 30 m2 per a alumnes d’entre 0 i 1 anys, dotades totes elles de zona de bressols i cambiador, fent un total de 9 aules. Junt amb tot açò, hi haurà una sala d’usos múltiples – menjador, una zona administrativa amb sala de juntes i recepció, una cuina, un magatzem per a carrets i diversos quarts d’instal·lacions, neteja, residus etc.


Edifici sostenible
Verónica López ha volgut destacar les novetats d’este projecte “ja que estem parlant d’un edifici sostenible que compta amb una coberta enjardinada que suposa estalvi energètic i que intenta respectar al màxim als veïns, proporcionant-los una agradable vista. Els patis enjardinats ens permeten, a més de les ventilacions encreuades, que l’aire a l’estiu arribe refrigerat a l’interior de l’edifici, amb el seu conseqüent estalvi energètic i, per tant, econòmic. Es tracta d’un edifici sostenible amb un alt grau d’autosuficiència per mitjà de la col·locació de panells solars per a ACS i per l’arreplega d’aigua de pluja des de la coberta i el pati per al seu reutilització”.
La regidora d’Educació avança que seran 9 els professors del centre amb un director a més de personal de neteja i menjador “no és un centre gratuït però sí que serà molt econòmic i per a accedir els xiquets hauran d’estar empadronats a Altea i es tindrà en compte les rendes familiars”.


 El finançament de les obres va a càrrec del Pla PIP de la Generalitat Valenciana si bé la licitació i execució se li atribuïx a l’Ajuntament “en tota l’execució del projecte, comenta López, comptarem amb la supervisió de la Conselleria d’Educació,  amb la qual cosa treballarem coordinadament ambdós entitats”

Pin It on Pinterest