Select Page

Miquel Zaragoza no va voler perdre’s esta cita amb la història, anècdotes i literatura alteanes


Diumenge passat, al voltant de 60 persones participaven en la ruta historicofotogràfica organitzada per la regidoria de Cultura i dirigida per Juanvi Martín, en la part històrica i Martín Sánchez, en el vessant fotogràfic. Entre els assistents es trobava l’edil d’àrea, Miquel Zaragoza, qui ha manifestat satisfacció per l’àmplia participació.


La Ruta donava inici a l’estació del Trenet, en la que Juanvi Martín va explicar quan es va inaugurar esta, en 1914, perquè es va construir la línia, com era l’antiga estació del tren abans de la seua transformació. Durant la mateixa es van dur a terme sis parades, en les que l’historiador alteà va explicar història, va contar anècdotes i també va llegir fragments de l’obra “Matèria de Bretanya” de l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas. Obra en què Sánchez Cutillas, vinculada a Altea, descriu amb detall llocs concrets del municipi, però també costums. En concret, durant la pujada al Nucli Antic, a través del raval mariner, carrer Salut, carrer Remei, Portal Nou i Portal Vell, Juanvi Martín va llegir dos descripcions que Carmelina Sánchez-Cutillas fa en Matèria de Bretanya de la pujada al poble antic, en les que es compara els carrers amb les venes del cos.
“Vaig llegir el llibre perquè havia de contar història, anècdotes, tradicions, llegendes i per descomptat literatura; perquè el propòsit de la ruta era captar les diferents imatges que oferix el nostre paisatge urbà”, comenta Juanvi Martín, el qual inclús, durant el recorregut va parlar de tradicions perdudes, com ara la Festa del Remei, en la que se celebrava la volta de les dones que treballaven de temporeres a Dénia, per a seleccionar la pansa.
Per la seua banda, Martín Sánchez va ser l’encarregat de la direcció fotogràfica mostrant als assistents instantànies per al record al llarg del recorregut.
Des de la regidoria de Cultura s’està treballant en l’organització de pròximes rutes, com per exemple la que unix el Nucli Antic amb Bellaguarda.

Pin It on Pinterest