Select Page

Mig centenar de joves va celebrar dissabte passat, 7 de maig, una ruta guiada pel riu Algar amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Mare Terra. Aquesta activitat, organitzada per la Regidoria de Joventut d’Altea per als joves de tota la comarca, era la primera activitat del programa de la Xarxa Jove Marina Baixa.

El Dia Internacional de la Mare Terra, l’efemèride oficial proclamada per les Nacions Unides, es va celebrar amb una ruta pel riu Algar, guiada pel biòleg Joan Piera, amb la finalitat de “donar a conéixer i reivindicar la protecció d’aquest emblemàtic i ric espai mig mediambiental”, tal com ha comentat l’edil de Joventut d’Altea, Marta Lloret.

La ruta va començar amb un perfil teòric en el qual es va explicar l’evolució del riu en els últims 40 anys, utilitzant materials audiovisuals i fotografies pròpies. Va recalcar els guanys ambientals que a poc a poc s’han anat aconseguint i va enumerar les que encara queden pendents. La ruta arribà fins al pont de Sogai, i durant el trajecte es van explicar curiositats i particularitats del lloc. Tots els assistents van rebre la Guia de la Fauna del Riu Algar i una motxilla de la Regidoria de Joventut.

La desembocadura del riu Algar està declarada Zona Humida Protegida número 23 del Catàleg Valencià i que a la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra Gelada i el seu entorn litoral, celebrada a Altea en 2016, es va aprovar per unanimitat la seua inclusió en aquest parc, així com la de l’aflorament volcànic del Cap Negret.

“Des de la Regidoria de Joventut d’Altea estem molt contentes per la rebuda d’aquesta activitat, la resposta dels i les joves de la comarca i, especialment, d’Altea ha sigut molt positiva. Aquesta era la primera activitat del programa de la Xarxa Jove Marina Baixa; des de les quals continuarem treballant en sintonia amb els altres departaments de Joventut i transversalment per a aportar a totes les àrees que vulguen col·laborar”, ha finalitzat Marta Lloret.

Pin It on Pinterest