Select Page

Alcalde i regidora d’Educació supervisen els importants desperfectes


Andrés Ripoll i Pepa Perles es desplaçaven en el matí d’ahir fins a l’IES Bellaguarda per a veure de primera mà els importants desperfectes que està patint la cornisa del mateix. Després de la visita, la responsable municipal d’àrea, ha declarat que “ja a l’octubre es va remetre un informe a Conselleria i Direcció Territorial sobre la situació i es va sol·licitar la supervisió d’un tècnic.
“Des de l’inici de l’institut hi ha hagut diversos tipus de problemes. De fet la Conselleria no ha rebut l’obra i no obstant això s’estan donant classes. És una situació estranya entre la Conselleria, l’empresa constructora CIEGSA que subva contractar a ACCIONA per a l’execució. Segons pareix hi ha un buit legal, però el que a nosaltres ens interessa ara és que el problema que té l’institut se solucione perquè creiem que és prou greu, sobretot a l’hivern que se sol donar vent i aigua” ha explicat Pepa Perles.
Perles ha recordat els tràmits que fins al moment s’han dut a terme des del consistori per a fer front a la situació; “en el passat Consell Escolar Municipal informem l’Inspector de Zona per a Secundària del que estava succeint i ens va dir que es prendrien les mesures necessàries. La setmana passada van ser a l’institut tècnics de CIEGSA i ACCIONA, a més d’una arquitecta de Conselleria i van verificar la importància del problema. En eixe mateix moment l’empresa constructora va indicar que s’havia de tancar el perímetre del centre, però que ells no tenien tanques disponibles. Llavors la direcció del centre es va posar en contacte amb l’Ajuntament i nosaltres amb els mitjans que tenim eixe mateix dia portem les tanques que tenim i cinta policial i el propi personal del centre va procedir al tanca. Crec que l’empresa, si no té tanques ha de llogar-les, és la seua obligació”.
A més, la regidora socialista ha avançat les mesures que el Consell Escolar de l’IES Bellaguarda decidia, en la vesprada d’ahir, adoptar, entre les que es remetre una carta a Conselleria per a intentar solucionar com més prompte millor el problema. “Si no es posa solució al problema en el menor temps possible, el Consell Escolar i l’Ajuntament posarem en marxa un altre tipus de mesures de protesta que aniran marcant-se gradualment depenent de les respostes que s’obtinguen de Conselleria”, ha afegit l’edil d’Educació.
Pepa Perles hi ha manifestat el seu desig que el problema se solucione com més prompte millor “perquè la cornisa està perillosa, que es tanque adequadament el perímetre de l’edifici per part de l’empresa constructora i la veritat és que des del començament que hem tingut mala sort amb este institut perquè hi ha hagut una sèrie de problemes, com per exemple la fusta del centre i les vitrines, entre altres”.
En paraules de Perles, “la Conselleria no ha rebut l’obra perquè no la troba en condicions, però que es prenguen les mesures necessàries perquè l’IES Bellaguarda gaudisca de les condicions òptimes perquè els alumnes acudisquen al centre sense cap tipus de problema”.

Pin It on Pinterest