Select Page

 El regidor de Cultura, Miquel Zaragoza i els presidents de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, Vicent Ripoll i la Societat Filharmònica Alteanense, Josep Joan Lanuza, han donat a conéixer l’àmplia oferta musical que per a commemorar a la patrona dels músics, Santa Cecília, han organitzat ambdós entitats.
“Un any més els músics arriben a estes dates amb molta il·lusió i alegria per a, com és habitual, celebrar la festivitat en honor a la seua patrona. Tant la Societat Recreativa Musical com la Societat Filharmònica ens oferixen un ampli programa d’Activitats en el Centre Cultural d’Altea la Vella i Palau Altea; la qual cosa representa una oportunitat excel·lent perquè els músics exercisquen el que més els agrada i que és tocar en la banda”, ha indicat l’edil de Cultura. A més, Saragossa ha tingut paraules d’ànim i benvinguda als nous músics que s’incorporen a cada una de les dos entitats.
“Esta és l’època de l’any en què tots podem disfrutar de la nostra música i dels actes que preparen les societats, per la qual cosa és imprescindible la presència del públic en els actes perquè les bandes no estiguen soles”, ha conclòs Miquel Zaragoza.
De l’activitat prevista per als pròxims dies en el si de les societats musicals ha parlat el president de cada una d’elles.
En el cas de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, la celebració de Santa Cecília 2010 té un estrena excepcional amb la presentació del llibre dels 75 anys d’història i música de la banda. Esta tindrà lloc diumenge que ve 14 de novembre a les 12h amb un concert-presentació al Centre Cultural d’Altea la Vella. Llibre de què Vicente Ripoll ha preferit no desvelar res i emplaçar als amants de la música a assistir a l’esmentada presentació.
La resta del programa de Santa Cecília organitzat per la Recreativa es compon d’una audició dels educands de la SRM i del Conservatori el divendres 19 a les 19:30h en el Centre Cultural.
El dissabte 20 a les 13:00h en la seu de l’entitat es procedirà al sorteig de les bandes participants en el 9é Certamen de Música Festera 2011. A les 19:30h desfilada des del Centre Cultural fins a l’Església Parroquial de Santa Anna, en la que a les 20:00h s’oferirà una missa en Honor a Santa Cecília. A l’acabar esta, a les 21h tindrà lloc el concert i incorporació dels nous músics a la banda en el Centre Cultural. Sis són els educands que este dia passaran a formar part de la plantilla de la Banda i ells són: Jordi Bañuls Borja amb la trompeta; Miguel Cerrillo Borja amb el clarinet; Alex Mazzocco Durá, també amb el clarinet; Marina Pérez Barber, flauta; Joan Roy Pérez a la persusió i Jaume Sendra Gil, trompa.
I les activitats en honor a Santa Cecília a Altea la Vella conclouran el dilluns 22 de novembre a les 19:30h amb l’audició dels educands del Conservatorial Centre Cultural.
En nom de la Societat Filharmònica Alteanense, Josep Joan Lanuza hi ha detallat el programa d’actes preparat per a la present edició de Santa Cecília. Un programa que dóna inici hui mateix amb la inauguració a Palau Altea de l’exposició “des de l’altra vora” de Juan López Taetzel. Exposició emmarcada en el Certamen Internacional de Bandes de Música que enguany rendix homenatge als “pobles d’Amèrica”. L’exposició romandrà oberta fins al pròxim 10 de desembre.
L’activitat en la Filharmònica seguirà el dissabte 13 amb el Concert del Cor i Orquestra de Cambra de la SFA en el Centre Social a les 20:30h.
Dimecres 17 de novembre a les 20:30h al Centre Social, Concert de Fustes del Conservatori Professional d’Altea.
Divendres 19 de novembre a les 20:30h a Palau Altea, concert de la Banda Simfònica de la SFA.
Dissabte 20 de novembre, desfilada i arreplega dels músics que entren a la SFA des del passeig Sant Pere fins a l’Església Parroquial Mare de Déu del Consuelo a les 16:30h. A les 18:30h missa en Honor a Santa Cecília cantada pel Cor de la SFA. A la Banda simfònica de la SFA accedixen enguany 11 educands i un a l’Orquestra de Cambra. Ells són: Ana Blázquez Gómez, clarinet; Marta Guarinos Lanuza, clarinet; Marta Zamora Soler, clarinet; Beatriz Zaragozí Ballester, clarinet; Mª Carmen Lledó Ripoll, clarinet; Eva Galiana Antón, clarinet; Carlos Ruiz-Orellana Pérez, Trompeta; Joan Martínez Picó, oboé; Martí Borja Borja, trompeta; Victòria Lavado González, trompeta; Rebeca Llopis Canet, Violoncel i Joan Maties Reina, Viola.
Dimarts 23 de novembre, Concert de cool jazz a càrrec de DingaDin al Centre Social a les 20:30h.
Dimecres 24, Concert a càrrec de ConcertBrass i de l’Ensemble de Metalls i Percussió de la SFA al Centre Social a les 20:30h.
Divendres 3 de desembre, Festival d’Orquestres de Pols i Pua en què participarà l’Orquestra de la SFA i la Rondalla de Gata. Este tindrà lloc al Centre Social a les 20:30h.
Dissabte 4 de desembre, Secció Primera del Certamen internacional de Bandes de Música Vila d’Altea en Palau Altea a les 17:00h.
Diumenge 5 , Secció Simfònica del Certamen Internacional de Bandes a les 17:00h a Palau Altea.
A més, Josep Joan Lanuza ha volgut destacar els programes de cooperació internacional que la SFA està realitzant a Rabat -Marroc- on realitzarà diverses activitats educatives i culturals.
Amb l’explicació dels programes d’actes i la invitació a participar en les activitats organitzades, han conclòs ambdós representants de la música a Altea les seues intervencions.

Pin It on Pinterest