Select Page

Les conferències sobre el centenari finalitzen este divendres 12 de novembre


Va ser gràcies al sagristà conegut com “Quico el Panellet” pel que els arxius de l’Església Parroquial es manté intactes fins hui en dia. Segons va comentar José Miguel Idígoras en la seua conferència sobre el centenari de l’Església este divendres, “el sagristà va amagar al principi de la Guerra Civil els llibres de l’Arxiu parroquial en l’interior de l’església i després a poc a poc mentres l’Església Parroquial era quarter en el transcurs de la Guerra Civil va ser traient-los i amagant-los en un “corralete”, gràcies a això no es van cremar i es van poder conservar”. Esta va ser una de les anècdotes que Idígoras va anar presentant en la seua conferència i que van il·lustrar els 100 anys d’història de l’Església des de la seua construcció en 1900.
Les històries relatades per Idígoras es van recolzar en el documental realitzat per la productora Pibe’s Vídeo “”La cúpula d’un poble” on es duen a terme multitud d’entrevistes a persones que coneixen la història de la construcció de l’Església. Igualment, altres anècdotes expliquen per què els escolans es van posar en vagaa en 1977; es van fer referències a textos de l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas i es va donar a conéixer l’existència d’un mural en l’interior de l’Església que va ser realitzat per un soldat al final de la Guerra Civil però que hui en dia no es conserva.
El cicle de conferències que es va iniciar el passat 1 d’octubre finalitzarà divendres que ve 12 de novembre amb Joaquín Rico que parlarà sobre “L’Església del Consol: símbol, comunitat i història”.


 

Pin It on Pinterest