Select Page

Conclosos els treballs de renovació de la il·luminació de la Parròquia Verge del Consol, ubicada al Poble Antic d’Altea, ahir a la nit tenia lloc l’encesa per primera vegada. Així ho anuncia l’edil d’Infraestructures, Aurora Serrat, que recorda que es tracta d’unes de les actuacions incloses al Pla de Sostenibilitat Turística a Destinació.

Com explica Serrat, “la mercantil Elecnor ha sigut l’encarregada de fer la millora instal·lant 96 punts de llum per il·luminar la Parròquia i la seua cúpula. El cost de l’actuació ha pujat a 298.323€ i està contemplada als Plans de Sostenibilitat Turística a Destinació, que han portat a Altea 4 milions d’euros en inversions, procedents del govern regional i la Secretaria d’Estat de Turisme”.

L´edil ha recordat que “esta empresa ja es fa càrrec del manteniment de les instal·lacions elèctriques d´Altea, per la qual cosa coneixia les singularitats d´haver de treballar en un enclavament com el de la Plaça de l´Església, i en concret amb el símbol per excel·lència d’Altea, l’església de la Mare de Déu del Consol i la seua coneguda Cúpula de la Mediterrània; una cosa que ha facilitat la instal·lació”.

Les obres per executar han inclòs el canvi del quadre de comandaments, la línia de 1.400m de noves conduccions i 96 nous punts de llum que poden tenir canvis de color i aportar dinamisme i contrast a l’espai més visitat de la ciutat.

Aurora Serrat ha conclòs assenyalant els beneficis de la mesura, entre ells la millora de la imatge d’un dels símbols d’Altea perquè puga ser admirat amb detall i el que també és important, s’ha contribuït a augmentar la sostenibilitat i a produir un estalvi energètic, ja que la instal·lació ha passat a ser de baix consum.

Per la seua banda, l’edil de Turisme, Xelo González ha declarat: “des de l’àrea de Turisme estem molt contents i satisfets perquè els diners que van arribar al nostre municipi per realitzar actuacions per a la sostenibilitat es vegen reflectits en projectes com este; il·luminant de forma més sostenible el recurs turístic més important i més visitat del nostre poble”. Al que ha afegit; “sabem que els projectes tenen un llarg recorregut, però ens alegra veure que són finalment una realitat, gràcies als fons rebuts dels Plans de Sostenibilitat Turística a Destinació”.

Pin It on Pinterest