Select Page

Elecnor instal·larà 96 punts de llum per il·luminar la Parròquia Verge del Consol i la seua cúpula, símbol d’Altea a la Mediterrània.

Segons informa l’edil d’Escena Urbana, Aurora Serrat, començaran les obres d’il·luminació de la Cúpula d’Altea i Parròquia Verge del Consol. Una actuació inclosa al Pla de Sostenibilitat Turística a Destinació que executarà l’empresa Elecnor i el cost de la qual ascendeix a 298.323€.

Com ha recordat l´edil, esta empresa ja es fa càrrec del manteniment de les instal·lacions elèctriques d´Altea, per la qual cosa coneix les singularitats d´haver de treballar en un enclavament com el de la Plaça de l´Església, i en concret amb el símbol per excel·lència d’Altea, l’església de la Mare de Déu del Consol i la seua coneguda Cúpula de la Mediterrània.

Les obres per executar inclouen el canvi del quadre de comandaments, la línia de 1.400m. de noves conduccions i 96 nous punts de llum que podran tenir canvis de color i aportar dinamisme i contrast a l’espai més visitat de la ciutat.

Aurora Serrat ha explicat que, “durant el període d’execució, els alteans, alteanes i visitants notaran que l’Església té menys llum que de costum, però cal esta reducció temporal de la il·luminació per anar col·locant estratègicament els nous punts de llum”.

Aurora Serrat ha conclòs assenyalant els beneficis de la mesura, entre ells la millora de la imatge d’un dels símbols d’Altea perquè puga ser admirat amb detall i el que també és important, es contribuirà a augmentar la sostenibilitat i a produir un estalvi energètic, ja que la instal·lació passarà a ser de baix consum.

Cal recordar que este projecte es troba recollit al Pla de Sostenibilitat Turística a Destinació que Altea té en marxa, amb la col·laboració en la gerència de Xelus IT, empresa especialitzada en este tipus de plans i actuacions, i que suposarà per a la ciutat més de 4 milions d’euros en inversions per fer d’Altea un referent a Turisme Sostenible i Intel·ligent.

Pin It on Pinterest