Select Page

La Societat Filharmònica Alteanense ha presentat a Palau Altea el cartell anunciador de la 39a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea, que tindrà lloc els pròxims 4 i 5 de desembre. L’acte ha estat presidit per l’alcalde, Andrés Ripoll; el Regidor de Cultura, Miquel Zaragoza; el president de l’entitat Organitzadora, Josep J. Lanuza; Jaime Galiana, representant de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i l’arquitecte alteà dissenyador del cartell, Vicente Sellés. A més, durant l’acte de presentació del cartell s’ha procedit a la firma d’un conveni de col·laboració entre la SFA i l’Ajuntament d’Altea, pel qual el consistori aporta 74.200€ a l’organització de l’esdeveniment i en concepte de premis.


L’encarregat d’obrir el torn d’intervencions ha sigut l’edil de Cultura i responsable de Palau Altea, qui ha manifestat que “la presentació del cartell anuncia que queden pocs dies per a la celebració del Certamen”. A més, Zaragoza ha agraït als membres de la SFA per triar un artista alteà per a realitzar el cartell, “ja que els nostres artistes són els que millor coneixen la filosofia de l’esdeveniment”. Zaragoza ha recordat que Vicente Sellés també forma part de la Comissió Organitzadora del Certamen.


En representació del Comité Organitzador, el president de la SFA, Josep Lanuza ha donat a conéixer diversos detalls de l’organització de l’esdeveniment, com per exemple que el cercavila i l’actuació de les bandes donaran inici mitjana hora abans que en edicions passades; és a dir, la desfilada serà a les 16h i el Certamen a Palau a les 16:30h.
Lanuza ha recordat que seran la Banda Municipal de Música de Silleda, l’Agrupació Musical Santa Cecília de Tomelloso, l’Agrupació Musical Senienca i la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol les que participen en la Secció Primera del certamen. Estos quatre grups hauran d’interpretar com a obra obligada Alliberadors, composta per Óscar Navarro González, inspirada en el riu Amazones i en una fanfàrria dedicada als alliberadors d’Amèrica.


La Secció Simfònica tindrà com a peça obligada Venus de les llums, simfonia núm 2, una creació del compositor José Suñer Orihuela que està basada en la mitologia antiga de terres mexicanes i en la dualitat entre la llum i les ombres. Esta secció comptarà amb l’actuació de la banda de Lalín, la banda simfònica L’Harmònica de Buñol i la Societat Musical d’Alzira.
davall el lema “Pobles d’Amèrica”, s’ha exercit l’activitat del present Certamen, la tasca de qualificació de del qual les bandes ha recaigut en Jean Cover, Juan González i Andrés Valero.
En el transcurs de la presentació ha sigut el mateix Sellés l’encarregat de descobrir la seua obra i ha explicat que “el cartell és la conclusió d’un procés d’abstracció d’una imatge que partix de realitzar un paral·lel entre la idea del que succeïx en el moment en què les antigues colònies hispanoamericanes comencen a forjar el seu destí i el que succeïx en un escenari quan comença a sentir-se la música”. “El cartell vol ser eco d’eixe moment particular en què una realitat concreta s’esvaïx per a transformar-se a poc a poc en una altra realitat completament nova” ha afegit Vicente Sellés.


Per la seua banda, Jaime Galiana, representant de la FVSM i president comarcal, ha posat en relleu el permanent suport de la Federació al Certamen i ha qualificat l’esdeveniment com “un exemple per a tota Espanya perquè té molta categoria”.


Finalment ha pres la paraula el primer edil alteà. Andrés Ripoll ha felicitat l’autor del cartell; així com ha agraït els esforços que any rere any i edició darrere d’edició realitza la Societat Filharmònica Alteanense en pro d’una millor edició del Certamen. “El Certamen ha aconseguit un estatus que fa que tinga un reconeixement internacional”, hi ha assenyalat Ripoll; qui ha expressat el continu suport que el consistori presta al Certamen.


Andrés Ripoll ha invitat a alteans i amants de la música a assistir al Certamen “perquè serà un èxit, igual que en edicions anteriors”.


Conclòs el torn d’intervencions s’ha procedit a la firma del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la SFA, pel que l’administració local aporta 36.2000€ al Certamen en concepte de premis i 38.000 per a gastos d’organització.


Com en edicions anteriors, s’atorgaran altres reconeixements, un denominat “Corbatí d’Or”, a la banda que haja guanyat tres vegades el certamen; un altre anomenat “Batuta d’Or” destinat al director que també haja aconseguit tres vegades el primer lloc..


 

Pin It on Pinterest