Select Page

Alcalde i subdelegada del Govern descobrixen la placa inaugural
El cost de l’actuació ascendix a 150.000€ i és finançat pel Pla E 2010
L’alcalde d’Altea i la subdelegada del Govern en la província d’Alacant han procedit a la inauguració oficial de la pista poliesportiva que ha sigut executada en el CP Altea la Vella amb fons del 2n Pla E. Andrés Ripoll i Encarna Llinares han estat acompanyats per la regidora d’Educació, Pepa Perles, el Diputat socialista Erick Campos, la directora del centre, Nieves Carbonell, alguns dels edils de la corporació Municipal, la jutgessa de Pau, els membres de l’AMPA, professorat i alumnes del centre.
Darrere d’una visita a les instal·lacions i el descobriment de la placa inaugural ha tingut lloc el torn d’intervencions, en les que Pepa Perles ha qualificat de “especial” la jornada per a la comunitat escolar d’Altea la Vella per un doble motiu, “hui 7 d’octubre el col·legi celebra els seus 20 anys i aprofitant la celebració inaugurem esta pista que era una reivindicació que s’arrossegava quasi des de la inauguració del col·legi”.
Perles ha declarat que “per als socialistes l’educació ha sigut sempre un tema molt important i ho hem demostrat en els tres anys i mig de Govern que portem fent multitud d’infraestructures en els centres educatius alteans”. La responsable municipal d’Educació ha explicat el procediment seguit per a arribar al dia de hui amb esta inauguració; “a l’inici de legislatura representants de l’AMPA d’Altea la Vella em van visitar i van comunicar les necessitats del col·legi, entre les carències de les quals es trobaven una sala d’usos múltiples i la pista poliesportiva. La sala d’Usos Múltiples fa més d’un any que s’està utilitzant gràcies al 1r Pla E i la pista ha tingut un procés més complicat perquè els terrenys on ha sigut ubicada no eren propietat municipal. Però gràcies a les negociacions entre l’alcalde i la propietària, a més de la inversió del 2n Pla E, hui podem estar inaugurant esta pista per al gaudi de tots els xiquets”.
Pepa Perles ha conclòs la seua intervenció agraint a l’empresa Sense Complicassions l’haver conclòs l’execució de la pista abans que donara inici el present curs escolar, a la regidoria d’urbanisme per la seua implicació en el projecte i a la d’Esports per haver cedit el material esportiu instal·lat.
Per la seua banda, l’alcalde ha mostrat satisfacció per estar inaugurant un nou projecte que ha sigut possible gràcies al Pla E de l’Estat de la nació. Ripoll ha desvelat que “el cost de l’obra ascendix a 150.000€ i és una de les 15 actuacions que s’estan realitzant a Altea amb cost al 2n Pla E”. Ripoll ha recordat que el 1r Pla E va portar a Altea inversions valorades en 4 milions d’euros, a més de la regeneració del Riu Algar, que va arribar de la mà de la CHJ i el cost del qual ascendia a quasi 1 milió d’euros. En el cas del 2n Pla E el muntant econòmic que El Govern Central ha destinat a Altea és de 2.700.000€.
“Em preocupa que l’educació siga correcta i de qualitat pel que estic doblement satisfet que s’haja executat una infraestructures molt reivindicada en el CP Altea la Vella, a més que hem aconseguit que l’escola d’Altea la Vella estiga completa amb tots els servicis que corresponen a les seues característiques”, ha afegit Andrés Ripoll.
Finalment, la subdelegada del Govern en la província, Encarna Llinares, ha felicitat a la corporació Municipal, encapçalada per l’alcalde, per la distribució que ha realitzat dels fons procedents del Govern Central. Llinares ha qualificat la dita distribució de “molt adequada i que representa la voluntat de millorar una cosa que és fonamental per al progrés com és l’Educació, Cultura i Servicis Socials i en això crec que Altea ho ha demostrat”.
Llinares ha posat de manifest els dos objectius amb què el Govern Central va posar en marxa el Pla E de finançament extra, com són la creació d’ocupació i que els ciutadans pogueren tindre millors dotacions i servicis.
Respecte als nous llocs de treball que els plans E han creat a Altea, el nombre d’ells ha ascendit a 330 en el 1r Pla E i de moment 77 en el 2n Pla, segons dades facilitades per la subdelegada del Govern. “En menys de dos anys Altea ha rebut 7,5 milions d’euros per a finançar 34 projectes i la creació de 407 ocupacions. Crec que el balanç és molt positiu i estar hui ací en este col·legi i poder comprovar com ha quedat esta pista és apostar per la joventut, el millor que tenim”; ha conclòs Llinares.


 

Pin It on Pinterest