Select Page

El concert incorpora les sarsueles més conegudes de José Serrano i Ruberto Chapí


El diumenge 3 d’octubre Palau Altea inaugura la nova temporada amb un concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana dirigida pel conegut director, Enrique García Asensio. L’OCV és el conjunt titular del Palau de les Arts Reina Sofia i està integrat per músics internacionals personalment seleccionats pel seu director musical, Lorin Maazel, que lidera la formació des de la seua fundació en 2006. El regidor de Cultura,. Miquel Zaragoza, ha exaltat la qualitat interpretativa dels seus músics “una formació elogiada pel públic i la crítica com una de les millors orquestres sorgides en els últims anys”.


En esta ocasió, arriba a Palau Altea sota la direcció de Enrique García Asensio director titular de l’Orquestra de València, de l’Orquestra Simfònica de RTVE, director adjunt de l’Orquestra Simfònica Nacional de Washington, assessor musical i principal director invitat de l’Orquestra Simfònica de Bilbao. Enrique García Asensio és conegut, a més, per la seua extensa labor docent com a catedràtic de Direcció d’Orquestra al Real Conservatori Superior de Música de Madrid.


El programa musical incorpora les més conegudes sarsueles de José Serrano (La Venta de los Gatos, La Dolorosa, Alma de Dios, El Trust de los Tenorios, Moros y Cristianos y La Canción del Olvido)  y Ruberto Chapí (La Revoltosa, El Rey que Rabió, La Bruja, Las Hijas del Zebedeo, La Patria Chica, El Puñao de Rosas y El Tambor de Granaderos).


Orquestra de la Comunitat Valenciana
ORQUESTRA TITULAR DEL PALAU DE LES ARTS REINA SOFIA
Director musical: Lorin Maazel


L’Orquestra de la Comunitat Valenciana, conjunt titular del Palau de les Arts Reina Sofia, està integrada per músics internacionals personalment seleccionats pel seu director musical, Lorin Maazel, el qual lidera la formació des de la seua fundació en 2006. En poc de temps, l’OCV, galvanitzada per Maazel, s’ha situat entre els conjunts més ascendents del panorama internacional, i ha sigut elogiada per públic i crítica com “una de les millors orquestres sorgides en els últims anys”.


La comesa fonamental de la formació és atendre la trapa en la temporada operística del Palau de les Arts. Baix la batuta de Lorin Maazel, l’orquestra ha polit la seua tècnica i s’ha convertit en un conjunt versàtil capaç d’abordar partitures complexes i de molt diversos estils, com a Don Giovanni, Senyora Butterfly, Turandot, Carmen, Simon Boccanegra, Luisa Miller, El senyor Carlo, Parsifal, La Traviata, Cavalleria rusticana o La vida breve.


El mestre Zubin Mehta, en la seua qualitat de president del Festival del Mediterrani, manté també una estreta vinculació amb l’OCV des de la seua creació, i l’ha dirigit tant en òperes (Fidelio, Turandot, Der Ring dónes Nibelungen, Sale’m i Carmen) com en concerts.


Els dos cicles de la molt celebrada Tetralogia de Wagner han consolidat el prestigi internacional de la jove però ja sòlida orquestra. A la seua ductilitat per a l’òpera, afig, a més, la seua brillant personalitat per a afrontar ambicioses partitures del repertori simfònic, com les Simfonies números 2 i 4 de Mahler, Rèquiem de Verdi, Simfonia Fantàstica de Berlioz, missa Glagolítica de Janácek, Heroica de Beethoven o La consagració de la primavera de Stravinski.


La presència d’altres grans figures de la direcció orquestral contemporània, com Valeri Guerguiev o Gianandrea Noseda, i la seua activa presència en el mercat discogràfic contribuïxen a fixar a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana entre els projectes simfònics més exemplars i dinàmics de l’actualitat.

Pin It on Pinterest