Select Page

 Un grup d’alteans, constituït en comissió, ha organitzat un cicle de conferències per a commemorar el centenari de la benedicció de l’Església Mare de Déu del Consol. Les xarrades tindran lloc de l’1 d’octubre al 12 de novembre, cada divendres a les 20h al Centre Social. El cicle, que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Altea, retratarà diversos àmbits de la vida social i cultural relacionats amb el temple homenatjat; així ho han donat a conéixer l’edil de Cultura, Miquel Zaragoza i l’alcalde, Andrés Ripoll, els que han presentat la iniciativa acompanyats per alguns dels integrants de la Comissió del Centenari i conferenciants.


“Des de l’Ajuntament volem recolzar les activitats de la Comissió del Centenari i en este cas presentem una sèrie de conferències que giren entorn de l’Església”, ha indicat el regidor de Cultura. Zaragoza ha reconegut el treball i l’esforç de la dita agrupació d’hòmens i ha explicat que seran ells mateixos els que impartisquen les conferències.


En representació dels presents -Antonio Gregori, Diego Barber, José Llobell i Luis Fuster- ha pres la paraula Diego Barber, qui ha explicat com va sorgir la iniciativa; “un grup d’amics vam creure que el Centenari se celebra cada cent anys i havíem de fer alguna cosa perquè es notara que enguany es complixen els primers 100 anys. Aleshores decidim organitzar este cicle de conferències, per al que hem comptat amb el beneplàcit de l’Ajuntament, qui a més ha posat a la nostra disposició el Centre Social per a celebrar les conferències”.


Finalment, ha sigut l’alcalde qui ha fet ús de la paraula i ha comentat, “enguany celebrem el Centenari de la nostra Església Parroquial i com un símbol que és del nostre poble hem volgut celebrar-ho”. “El nou temple forma part de la nostra idiosincràsia i hem volgut celebrar-ho”, ha apuntat Andrés Ripoll, el qual ha recordat que ja diumenge passat 12 de setembre es va celebrar la missa del Centenari, en la que es va recordar de forma especial la figura del Capellà Cremades, artífex de la construcció de la parròquia.


A més, el primer edil alteà ha avançat el títol de cada una de les conferències i conferenciants i ha invitat als alteans a participar.


Cicle de conferències:


Dia 1 d’octubre, la conferència anirà a càrrec de José Llobell que parlarà de “Altea dins del context de la Comunitat Valencian i la Marina Baixa en l’Època Medieval”.


El 8 d’octubre, Antonio Gregori tractarà el tema del vi en l’era Juedo-Cristiana.


El 15 d’octubre, Luis Fuster abordarà “El manuscrit del Capellà Cremades”.


El 29 d’octubre la protagonista serà “l’arquitectura en un paisatge: sobre l’Església d’Altea”, a càrrec de l’arquitecte Juan Miguel del Rei.


El 5 de novembre José Miguel Idígoras presentarà “L’Església de la Mare de Déu del Consol: Anecdotari”.


I el 12 de novembre l’orador serà Joaquí Rico, qui parlara de L’Església del Consol com a símbol, comunitat i història.


Totes les conferències tindran lloc al saló d’actes del Centre Social a partir de les 20h.


 

Pin It on Pinterest