Select Page

“La Promesa” d’Elke Haeberlein i “Asfalt1” del grup de pintores Colors han sigut les obres guardonades en la present edició de Balconades; així ho han donat a conéixer públicament el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza i l’alcalde, Andrés Ripoll, els que han obsequiat les artistes amb sengles llibres d’art. Tant Haberlein com “Colors” han manifestat satisfacció pel reconeixement.En el transcurs de la presentació el regidor de Cultura ha donat l’enhorabona a les artistes i ha recordat que s’utilitzarà la balconada guanyadora com a imatge de la felicitació de nadal de l’ajuntament d’Altea, com ve sent habitual. Zaragoza hi ha assenyalat que Balconades estarà present a l’Alfàs del Pi del 17 de setembre al 17 d’octubre. Allí s’exposaran la totalitat de les obres participants -77- a excepció de la guanyadora. Finalment, Miquel Zaragoza ha desvelat que des de l’àrea de Cultura s’està estudiant la possibilitat que Balconades es configure com una exposició itinerant que durant l’ hivern puga ser mostrada en altres municipis de la Comunitat Valenciana.
Per la seua banda, l’alcalde ha agraït la participació a les guanyadores, així com les ha felicitat. Ripoll ha comentat que “edició darrere d’edició es veu com van participant més grups i com esta exposició a l’aire lliure va adquirint més prestigi”.


Com a guanyadora de Balconades 2010, Elke Haeberlein ha explicat els motius que li han portat a titular la seua obra “La Promesa” i ha indicat, “és el reflex de la promesa que m’he fet a mi mateixa de pintar més ara que els meus fills són majors i tinc més temps lliure”. Elke Haeberlein és veïna d’Altea des de fa 47 anys i en 1969 va fer la seua primera exposició al municipi. L’any 2000 va participar en una exposició col·lectiva de pintors establits a Altea dels que van arribar en els anys 60 i 70 i des de llavors viu permanentment en la Vila Blanca.


Sonia Sala, en representació del Grup Colors, format per 8 pintores d’Alacant, ha explicat que “l’obra l’hem realitzat entre totes les que componem el grup treballant des del respecte mutu” i ha indicat que a més de l’obra que ha aconseguit l’accèssit, Colors va presentar altres dos balconades.

Pin It on Pinterest