Select Page

Des de l’entrada en vigor de la Llei de Dependència, 52 persones han mort a Altea esperant rebre les ajudes que havien sol·licitat; segons les dades oferides per la regidor de Benestar Social, Gemma Córcoles, qui ha fet balanç de l’aplicació de la Llei tant a la Comunitat Valenciana com a Altea. Córcoles ha destacat que de les 200 persones que tenen reconeguts els graus 2 i 3 en el municipi, tan sols estan rebent l’ajuda 31 i 14 més tenen la resolució, però encara no els han ingressat els diners.


Entre la informació donada a conéixer per la regidora, “a Altea s’han tramitat en total 409 expedients, dels que 56 persones ja han mort i tan sols 4 van poder beneficiar-se de la Dependència”. “d’estos 409 expedients, 16 han sigut qualificats com de grau 1, per la qual cosa fins al 2012 no és aplicable la Llei i a 8 persones se’ls ha declarat no dependents. En estos moments s’està treballant a Altea amb 329 expedients”, ha afegit Gemma Córcoles. Segons Córcoles, “d’estes 329 sol·licituds, 200 ja tenen reconeguts el grau 2 i 3 que s’ha d’estar aplicant, però només tenim coneixement que estan cobrant l’ajuda 31 persones”.


Córcoles també s’ha referit al nombre de persones que es troba ingressada en la Residència Boqueres indicant, “tenim la dada que 35 persones tenen reconeguda l’ajuda, però tan sols l’estan rebent 8 que van sol·licitar l’ajuda en el 2007”.


Quant a les dades d’aplicació de la Llei de Dependència a la Comunitat Valenciana, l’edil ha desvelat que “de les 63.543 persones que tenen reconegut el grau 2 i 3, encara 29.000 no estan percebent els diners necessaris per a cobrir les seues necessitats”. Així mateix, Córcoles ha ressaltat que “en relació amb la resta de comunitats autònomes, la Comunitat Valenciana som la tercera per la cua en aplicació de la Llei, a pesar que des del Govern Central s’ha fet enguany un esforç en la dotació pressupostària per a algunes comunitats, entre elles la valenciana”. Per a l’edil socialista, “des de la Conselleria no s’està treballant com es deguera i creiem que hi ha un bloqueig en l’aplicació de la Llei”.


Com a exemple al que s’ha dit, Gemma Córcoles ha apuntat, “l’Ajuntament ha de fer front a ajudes que no són de la nostra competència i assumir íntegrament l’ingrés de persones sense recursos perquè no estiguen abandonades en els seus llars. Estem pagant de les arques municipals la residència de 10 persones a Les Boqueres perquè la Conselleria no respon a les reiterades demandes que li fem”.


Segons ha explicat l’edil, el gasto de la Dependència ha de ser assumit per l’Estat, la Conselleria i l’usuari, sent els percentatges de 41% per a l’Estat, 38% Comunitat Autònoma i 18% l’usuari.


Gemma Córcoles ha recalcat que “també ens trobem amb persones que necessitarien dos ajudes, com per exemple la d’assistència i la d’ajuda a domicili i a la Comunitat Valenciana són incompatibles. És l’única comunitat que ha fet incompatibles els servicis”.


Per a concloure la seua intervenció, Córcoles ha recomanat a les persones sol·licitants de la Llei de Dependència que vegen transcorregut un termini de més de 4 mesos sense resposta a la seua sol·licitud a què acudisquen a les dependències de Benestar Social, en les que li’ls informarà dels passos per a cursar una reclamació.

 

Pin It on Pinterest