Select Page

El trompetista Luis González tancarà este dijous 26 d’agost el cicle de concerts Música a Boqueta Nit acompanyat del pianista José Gallego. En este cas, el programa inclou un recorregut pel repertori amb la trompeta com a protagonista que comprén tot tipus d’estils musicals i diferents colors, des del Barroc al Jazz i la música actual. Este duo format per dos dels millors músics del panorama actual porta oferint concerts per tot el país amb un gran èxit de crítica i públic des de l’any 2002. Acaben de publicar el seu últim CD dedicat a la música espanyola del segle XX. En ell inclouen autors com Tomás Bretón, Miguel Yuste, Salvador Brotons, Juan J. Colomer, Josep Prohens, Francisco Zacarés i Tomás García Coronel, sent esta la primera gravació de les obres.
Luis González Martí naix a Silla, València, en 1969. Ha sigut professor de la “Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid”, de la “Acadèmia de la Real Filharmonia de Galícia”, de la “Jove Orquestra Nacional d’Espanya”, dels Conservatoris Superior de Santa Creu de Tenerife i Superior de Bilbao, del “Curs Internacional” de Benisanó, València, i dels “Cursos Internacionals” de Cala d’Or i l’Alcúdia, a Mallorca. Com a solista desenvolupa una important activitat amb l’organista Roberto Fresco, amb el que ha gravat un CD, “Luz Barroca”, en el que s’inclouen obres barroques i contemporànies. Entre altres de les seues gravacions cal destacar la realitzada per a la cadena alemanya ZDF amb el grup de trompetes “Tin of the Best”, format entre altres per músics com Allan Vizzutti, Otto Sauter, Bo Nilsson o Pierre Thibaud. En l’actualitat és professor de trompeta al Centre Superior de Música del País Basc “Musikene” a Sant Sebastià i al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, activitat que compagina amb el seu treball interpretatiu de solista.
En el cas de José Gallego, naix a Valladolid. Perfecciona els seus estudis a l’Acadèmia Férénc Liszt (Budapest) amb Marta Gulyas i a Amsterdam amb Jan Wijn. Participa en Classes Magistrals impartides per Dimitri Bashkirov, Josep Colom i Ferenc Rados entre altres. És guardonat amb primers premis en diferents concursos tant d’àmbit nacional com internacional. Ha participat en festivals de música contemporània a Europa i els Estats Units, entre els que es troba l’homenatge al compositor Joan Guinjoan que va tindre lloc a la Universitat de Santa Bárbara; ha col·laborat amb el Projecte Gerhard, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra de la Comunitat de Madrid i Orquestra Nacional d’Espanya. Ha sigut professor al Conservatori de Conca i al Real Conservatori Superior de Música de Madrid i Professor Pianista Acompanyant de la Càtedra de Violoncello de l’Escola Superior de Música Reina Sofia. En l’actualitat compagina la seua activitat com a concertista amb la seua labor docent.

Pin It on Pinterest