Select Page

Per segon any consecutiu, les regidories de Benestar Social i Joventut han posat en marxa el projecte “Un estiu de Cine”, dirigit a jóvens d’entre 12 i 16 anys. En esta ocasió la temàtica del curtmetratge és la prevenció del comportament de risc en les relacions sexuals dels jóvens i en estos moments s’està duent a terme el rodatge de les escenes, així ho ha constatat l’edil Gemma Córcoles, titular de Benestar Social, qui ha presenciat el treball que els 25 participants estan duent a terme en el dia de hui.Com ha recordat la responsable d’àrea, el projecte compta amb una subvenció del SERVEF de 8.215€, empleada en la contractació de tres mesos d’un tècnic en audiovisuals i un tècnic en animació sociocultural, ambdós a mitja jornada. A més, s’ha obtingut una subvenció de 3.000€ de la Diputació Provincial per a gastos de material.


Gemma Córcoles ha comentat que “els objectius que es pretenen amb l’activitat és que els participants aprenguen a valorar altres qualitats de les persones i no sols es fixen en l’aspecte físic dels jóvens; intentar promoure les relacions equitatives entre els gèneres; oferir una plataforma de trobada entre els jóvens a través del cine i sobretot afavorir el gust pel cine i oferir estratègies d’oci i temps lliure”.


Entre els protagonistes de l’activitat hem pogut xarrar amb Anastasia Viriukova, qui fa d’actriu protagonista encarnant una xica jove que té pànic a quedar-se embarassada; Eugenia González, el qual exercix de directora i ha explicat que al curt se li ha titulat “dubtes”. Segons ha desvelat González, la trama està basada en una festa ocorreguda a casa d’un dels protagonistes. Entre els “actors” es troba Sergi Monfort, qui fa el paper de Carlos, la suposada parella d’Aisha, la protagonista. Finalment Julio López, director d’art, s’encarrega de supervisar el vestuari i maquillatge, junt amb altres dos participants.


Per a concloure, Gemma Córcoles ha apuntat que el nombre de participants s’ha ampliat, respecte al de l’any passat, “ja que després de l’acceptació que va tindre el curt contra el consum de drogues, el nombre d’inscrits hi ha augmentat considerablement, inclús arribant a crear una llista d’espera”. L’edil ha avançat la intenció d’estrenar el curt a finals del pròxim mes de setembre. El projecte compta amb la supervisió del cineasta alteà José Miguel Idígoras.


 

Pin It on Pinterest