Select Page

La ministra de Cultura destaca la labor innovadora dels pirotècnics


L’espectacle de focs artificials, Castell de l’Olla, va finalitzar este dissabte amb els aplaudiments de les més de 30.000 persones que es van acostar fins eixa zona d’Altea per a veure l’espectacle. Van haver-hi al llarg de tot el llançament pirotècnic diverses ocasions en què tots els assistents no van poder més que aplaudir i sorprendre’s de la creativitat enguany de l’empresa Vicente Caballer. El sopar oficial va estar presidida per la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, i l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, acompanyats pel president de la Confraria el Castell de l’Olla, José Pérez Gorgoll. També van assistir tal com estava previst, Jesús Caldera, diputat socialista nacional, Encarna Llinares, subdelegada del Govern a Alacant, l’artista, Ramoncín i el torero Luis Francisco Esplá entre altres personalitats.
 La ministra ja en un acte previ al llançament dels focs artificials, va destacar la labor innovadora dels pirotècnics en cada edició “en un acte que no deixa indiferent, cada any és sorprenent i l’encant és veure-ho molts anys seguits perquè cada vegada s’esforcen més els responsables per fer-ho distint, innovador i moltes vegades els mestres pirotècnics estrenen ací els efectes que després utilitzaran en altres festes importants”. Gónzalez-Sinde és una de les personalitats que coneix el Castell en tots els seus 24 anys d’existència “que són els mateix anys que porte venint a estiuejar a Altea i és esta una celebració que des del principi va agarrar i que els que la coneixem sabem que a pesar d’algunes dificultats en els accessos, és proporcional a l’espectacularitat d’estos focs. En eixe sentit és important que tota la corporació recolze una festa que s’ha convertit en un símbol identificable d’Altea i és una aposta pel municipi per la cultura com a motor de la seua economia”.
En eixe mateix sentit, l’alcalde d’Altea va remarcar els esforços de la Confraria del Castell de l’Olla i de l’Ajuntament en “mantindre esta tradició perquè el Castell és molt més que espectacle, comporta moltíssimes altres actuacions prèvies i posteriors com ara la presentació del cartell, el pregó de les festes de Sant Llorenç, etc. I és distint ja que mou a moltíssima gent, sobretot famílies, que opten per passar la nit enfront del mar i sopar per a veure l’espectacle”.
El desenvolupament de tot l’acte va transcórrer sense cap problema, des de Policia Local s’informa que en esta edició van ser moltes més les persones que van acudir fins a l’Olla amb el TRAM si bé els pàrquings habilitats es van omplir.


Pin It on Pinterest