Select Page

Més de 200 agents treballaran eixa nit del dissabte 7 d’agost
Amb la celebració este dissabte 7 d’agost de l’espectacle Castell de l’Olla, els efectius de Seguretat i Tràfic han elaborat un programa d’actuació per a la previsible arribada de 50.000 persones a la zona de la costa nord d’Altea. En este programa d’actuació conjunta participen Policia Local d’Altea; Guàrdia Civil d’Altea; subsector de Tràfic de Benidorm; Servici Marítim de la Guàrdia Civil d’Alacant; Protecció Civil d’Altea i Benidorm; efectius sanitaris i ambulàncies DYA; servicis de grua; Bombers; empreses de socorrisme, etc.
La Policia Local d’Altea disposa per a eixe esdeveniment de tots els agents (52) de la plantilla de què 44 s’encarregaran del control del tràfic en la zona pròxima a l’espectacle i contornada així com de mantindre aclarides les vies d’evacuació dins del nucli urbà. Per la seua banda, la Guàrdia Civil amb 28 membres realitzarà labors de vigilància en la zona de focs i s’encarregarà de la protecció de les autoritats que fins allí arriben a més de la seguretat ciutadana. El subsector de Tràfic de Benidorm durà a terme tasques de control del tràfic en vies interurbanes, aclarir les vies d’evacuació i acompanyament d’autoritats, escorta o ambulància si procedix. Per a l’aparcament en les zones habilitades es compta amb l’actuació dels voluntaris de Protecció Civil així com s’encarregaran de primers auxilis comptant amb una zòdiac amb bussejadors en el cas de ferits aquàtics.
Per a eixe esdeveniment hauran 25 sanitaris de DYA i 6 ambulàncies en diferents punts estratègics de tota la costa on es realitza el castell de focs artificials. Els bombers per la seua banda, aniran dotats d’un camió bomba que s’ubicarà en la zona de foc així com compten amb un dependències de prevenció d’incendis en la Illeta. Junt amb tot açò, la Guàrdia Civil del Mar actuarà amb 2 embarcacions que vetlaran per a fer respectar les Normes de Seguretat Marítima i Navegació ja que són moltes les embarcacions que eixa nit presencien el Castell des del mar.
S’han establit en cas necessari, 6 vies d’evacuació que han de romandre aclarides pels membres de Seguretat i Tràfic. Així mateix, s’han habilitat 7 pàrquings en tota la zona costanera nord d’Altea amb una capacitat de 2.000 vehicles (Pàrquing Les Biguetes; Urbanització El Tossal; Gadea per a autoritats; Clínica Veterinària en n-332; Poliesportiu; Vorera d’emergència n-332 i pàrquing de la Foya).
Recomanat ús del TRAM
La Policia Local fa un crida a tots els turistes i veïns que vagen a acostar-se fins eixa zona el dissabte 7 d’agost perquè utilitzen el servici públic de transport evitant l’ús del vehicle propi davant de les dificultats que es generen per a accedix a eixa àrea al llarg de la vesprada i nit. El TRAM hi ha establit un servici especial de trens des d’Alacant, Benidorm i Dénia amb eixides des de les 20.30 h direcció L’Olla en quasi tots els punts mencionats i eixides des de L’Olla a les 0.55h i 2,34h cap a Alacant; a les 0,55h, 1,55h, i 2,34h cap a Benidorm i a les 1,19 cap a Dénia.
El Castell de l’Olla 2010 es durà a terme este dissabte 7 d’agost i el llançament dels focs artificials tindrà com és habitual, el seu inici a partir de les 24h. L’empresa pirotècnica Vicente Caballer és l’encarregada d’oferir un any més este sorprenent espectacle que és únic perquè no hi ha molts altres castells de focs artificials en el món el llançament del qual siga des del mar.

Pin It on Pinterest