Select Page

Paz Olmos: “el nou espai expositiu d’Altea serà referent en tota la comarca”


La directora general de Patrimoni de la conselleria de Cultura, Paz Olmos, coneixia hui la nova sala d’exposicions ubicada en els baixos de Palau Altea. Olmos manifestava estar en un dia important per al municipi “perquè s’obri un nou espai expositiu de primer orde que serà no sols referent en la localitat, sinó en tota la comarca”. La directora general era acompanyada per l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza i la corporació municipal.


Este projecte del Pla PIP amb un pressupost de més de 87.000 euros, ha consistit en l’adequació de l’espai que anteriorment albergava el Museu Ètnic de la Música en sala d’exposicions. S’han generat 2-3 espais diferenciats que albergaren les obres d’artistes de forma semipermanent com la de Navarro Ramón o Jardiel; també altres sales per a mostres itinerants a més d’una sala de projeccions. L’alcalde, Andrés Ripoll incidia en la “recuperació d’un espai expositiu que Altea necessitava, una sala per a mantindre, rememorar, conservar eixa tradició plàstica que caracteritza al nostre municipi. La nostra localitat ha sigut sempre reconeguda per ser lloc de tertúlia, de reunió de pintors i basant-se en eixa fama, es va aconseguir en el seu moment que s’ubicara en el nostre poble la facultat de Belles Arts i ara açò és un complement més per a mantindre eixa tradició d’arts plàstiques”.


La directora general ha informat sobre la quantitat de projectes que s’estan desenvolupant des de la conselleria de Cultura i Esports. En la Comunitat Valenciana són 334 projectes que equivalen a 248 milions d’euros, d’ells, 8 projectes estan destinats a la Marina Baixa amb un valor de 8 milions d’euros.

Pin It on Pinterest