Select Page

Productes locals protagonistes en el mercat ambulant de fruita i verdura dels dimarts


Productors locals ja venen la seua fruita i verdura en el mercat ambulant dels dimarts. En una situació privilegiada, i amb el suport de la Regidoria d’Agricultura i Comerç, cogombres, pimentons, taronges i altres delicioses verdures, s’exposen en el mostrador davall dos grans postllis que anuncien: “l’Horta d’Altea. Producte d’ací, local, fresc i de temporada .”
“Des d’ara, els consumidors podran saber quines verdures són d’ací, i comprar directament al productor, sense intermediaris, en ple mercat ambulant. No tenen més que identificar el lloc que indica l’Horta d’Altea.” ha manifestat la regidora Carolina Punset.
Consumir productes locals té indubtables avantatges: la primera de totes és que estos aliments no han hagut de recórrer llargues distàncies en el seu trasllat, per la qual cosa no afegim el cost del transport ni el cost ecològic de les emissions de CO2. A més, ajuda en estos temps de crisi al productor local ja que evitem els intermediaris, per la qual cosa els guanys són per a ell. I, definitivament, això ho pot repercutir en el preu de la fruita i verdura i que siguen més barats per al consumidor. A més, les bosses d’este lloc són reciclables, perquè l’impacte ecològic siga menor, si és possible.
La regidoria d’Agricultura ja va preveure un lloc en el mercat de productes ecològics, que funciona a bon ritme. Esta és la segona parada promoguda per Punset a qui pot accedir qualsevol productor local que ho desitge i tinga excedents. Tan sols ha d’acostar-se a l’Ajuntament i sol·licitar-ho per mitjà d’una instància.


 

Pin It on Pinterest