Select Page

El dissabte 18 de juny, en horari de vesprada, tindrà lloc la primera edició del Mercat del Convent; una iniciativa que aglutina medi ambient i cultura per tal de donar a conèixer agricultors i promocionar els seus productes de proximitat. Així ho han donat a conèixer els edils Josep Orozco i Aurora Serrat i Mariano Pérez, representant de l’associació alteana Agrollotja, organitzadora de l’esdeveniment al costat de Salmaia Art, i l’Ajuntament d’Altea.

“Serà una activitat que durarà tota la vesprada, amb inici a les 17:30h, que oferirà el producte de l´horta alteana, posant-lo a l´abast de la ciutadania”; ha comentat el responsable municipal de Medi Ambient i Agricultura, Josep Orozco, qui ha recordat la dificultat del camp indicant que, “és un fet incontestable que el sector primari va perdent pes, a Altea tenim un minifundi molt acusat i l’agreujant de la pèrdua de la Cooperativa Agrícola i amb esta iniciativa el que estem tractant és de contribuir a la viabilitat del camp alteà amb un dia festiu en què es barrejarà l’agricultura, l’artesania, la gastronomia, la cultura i el lleure”.

“Connectar etnològicament el producte alteà, i recuperar les tradicions agrícoles dels nostres avantpassats amb la venda de productes locals, permet als agricultors vendre els seus productes de km zero i sense intermediaris i estos són també objectius”; ha afegit Orozco, que ha citat el projecte de recuperació de la vinya a l’entorn del Molí dels Moros com a exemple.

EL Mercat del Convent compta també amb la col·laboració de la regidoria de Comerç, regida per l’edil Miguel de la Hoz.

En nom d’Agrollotja, coorganitzadora del Mercat del Convent, Mariano Pérez ha explicat que “entre els objectius de l’associació hi ha recuperar el patrimoni agrícola alteà a través del respecte al medi ambient i la utilització de tècniques d’agricultura ecològica i a més intentem afavorir la integració social de certs col·lectius”.

El Mercat del Convent serà un espai de trobada entre productors de proximitat i consumidors, que no només produeixen intercanvis, sinó que també recuperen tradicions relacionades amb el camp des del respecte a l’entorn i la història.

“Hi ha hagut un envelliment de la població relacionada amb el sector agrícola que porta una manca d’innovació associat, tant de tècniques aplicades en la gestió d’explotacions agrícoles com en la recerca de noves alternatives empresarials. D’altra banda, però, Altea compta amb el potencial necessari per experimentar una recuperació agrícola creadora de riquesa econòmica, paisatgística i medi ambiental. La creació d’una estratègia que contribuïsca a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible s’aconsegueix afirmant a l’entorn rural com a model de sostenibilitat que conjugue la rendibilitat, la recuperació agrícola sostenible i la biodiversitat. Una població ha de ser coneixedora de la seua riquesa cultural i ha de gaudir del seu patrimoni agrícola i medi ambiental i és per això que considerem necessari el Mercat del Convent com a lloc de trobada i punt d’inici per tornar a mirar el nostre camp”. Ha declarat Pérez, representant de l’associació alteana Agrollotja.

Mariano Pérez ha revelat que participaran en este I Mercat del Convent, Licors Alonso, Cervesa Althaia, Celler Mar de Vins, Forn de Ximo, Pimbe residu0, Jardi Verd Morales, Agrollotja, La Mar de Pedres, L’antiga resbosteria, Embotits Artesans Glòria de Guadalest, Josefa Lledó Llinares i Granja el Parral.

Finalment ha sigut l’edil de Cultura, Aurora Serrat, que ha desvetllat els detalls de la programació prevista per a la vesprada del 18 de juliol a la primera edició del Mercat del Convent. Una iniciativa on hi haurà presents 12 estands donant a conèixer els seus productes i tècniques, a més d’exposicions, mostres, conta contes i tallers, entre d’altres. El Mercat del Convent acabarà esta primera edició amb el concert del grup local Los Largos.

Programa

17:30h inauguració del Mercat del Convent. Presentació de l’exposició “La força d’una terra” a càrrec de l’historiador Juan V. Martín.

17:45 Mostra de boixets.

18:00h Conta Contes per  Blai Senabre -destinat a públic infantil-.

19:30h Taller d´elaboració de licors tradicionals a càrrec d´Antoni Belda.

21:00h Actuació del grup de música “Los Largos”

Serrat ha tancat la seua intervenció convidant alteans i alteanes a gaudir d’esta iniciativa, on els assistents podran conèixer alguns dels productors locals i les tècniques que utilitzen; així com adquirir-ne els productes.

 

Pin It on Pinterest