Select Page

 Campanya de sanitat per a la prevenció del melanomaLa major part dels melanomes que desenvolupen els adults provenen d’excessos amb el sol en la infància ja que la pell té “memòria” i la radiació solar és acumulativa. Per això, enguany, davant de la incipient arribada de l’estiu, l’Associació de Prevenció del Melanoma, ha fet insistència en la formació als xiquets d’entre 6 i 12 anys. Així, tots els escolars de centres públics d’Altea van rebre, de forma divertida, a través d’un quadern didàctic, formació específica sobre els mètodes de protecció del sol més eficaç. Crema solar d’alta protecció, gorro, ulleres de sol i una bona ombra, són les mesures més eficaces per a evitar cremades i problemes derivats dels efectes nocius del sol en el futur.
Segons va explicar la regidora de Sanitat, Carolina Punset, “els xiquets han rebut consells pràctics sobre com afrontar el sol i la calor i quals són les millors hores per a exposar-se al sol. Com sempre, la regidoria posa l’èmfasi en la prevenció com a millor sistema per a evitar problemes de salut en el futur. En este cas, ens ha paregut molt interessant que foren els xiquets els protagonistes, ja que tenen molts anys de sol per davant i ells mateixos han de ser conscients de la importància de portar camisetes i gorres i de portar crema solar amb protecció”, va afegir Punset.
Així mateix, i per a finalitzar la campanya, el professorat també va rebre formació a càrrec d’una dermatòloga que es va desplaçar fins als centres escolars per a explicar als docents les millors pràctiques contra els abusos del sol.
Enguany, esta campanya finançada per Conselleria substituirà a l’autobús del melanoma que fins ara es desplaçava uns dies a Altea i Altea la Vella per a realitzar revisions entre la població adulta interessada.
Regidoria de Sanitat

Pin It on Pinterest