Select Page

La regidora de Sanitat, Carolina Punset, ha arribat a un acord amb la Confraria de Pescadors i la conselleria de Sanitat pel qual es manté el servici que s’estava prestant als alteans al Consultori Mèdic de la Confraria. El conveni es produïx pel fet que mesos arrere la conselleria va amenaçar de tancar el Consultori Mèdic de la Confraria de Pescadors d’Altea. En particular, volien aprofitar l’obertura del nou consultori inaugurat al Pla de Castell per a acabar amb este servici que històricament es realitzava gràcies a la generositat de la Confraria de Pescadors que és la que en este cas cedia el local.
L’acord és fruit de la reivindicació coordinada que s’ha produït des de la Confraria, l’Ajuntament i els propis ciutadans pel que consideraven una reclamació justa: que continuara obert eixe consultori que ha atés a moltíssims alteans en els últims cinquanta anys.
Arran d’esta reivindicació, no sols s’ha aconseguit evitar el tancament del consultori sinó que també s’ha aconseguit la firma del conveni de col·laboració sanitària entre la conselleria de Sanitat, la Confraria de Pescadors i l’Ajuntament. El conveni contempla de forma oficial la prestació de l’atenció sanitària en el local dels pescadors . En este sentit, la regidora de Sanitat, Carolina Punset, ha apuntat que, “amb la formalització d’este acord, els avantatges i la seguretat jurídica per a les tres parts són evidents”.
D’esta manera, la Confraria presidida pel patró Major Antonio Lloret Vives, cedix de forma gratuïta el local al poble d’Altea i contribuïx de manera desinteressada a la millora de la sanitat en el municipi, ja que ací s’atén, no sols a pescadors, sinó a altres ciutadans.
L’Ajuntament té ara l’aval jurídic d’un conveni que garantix la continuïtat i la gratuïtat del servici on abans només hi havia acords verbals. I finalment, la conselleria avala amb la seua subscripció al conveni la conformitat amb la prestació del servici en el dit local com menys a mitjà termini, en el consultori de la Confraria.
La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana és l’organisme competent per a gestionar el funcionament i la dotació de personal dels centres de salut i consultoris auxiliars. L’Ajuntament es limita en eixe repartiment competencial a ser un mer proveïdor de locals o edificis perquè es puga dur a terme el servici.
 

Pin It on Pinterest