Select Page

Els regidors del Grup Municipal del Bloc-Verds de l’Ajuntament d’Altea, Pepa Narbó i Baltasar Ripoll, han presentat una moció on sol·liciten a la Conselleria d’Infrastructures la instal·lació d’una nova parada del Tram en Cap Blanc.


Esta iniciativa ha estat motivada pel fet que, el passat 25 de març, Ferrocarrils de la Generalitat va desplaçar el baixador del Ventorrillo, pròxim a la zona comercial de Cap Blanc, a l’encreument amb la carretera de l’Albir. El Grup Municipal Bloc-Verds entén que la nova ubicació pot resoldre la connexió amb la zona de la platja de l’Albir, però consideren que el canvi efectuat no s’ha de fer en detriment del servei que ha tingut fins ara el municipi d’Altea amb este baixador.


Segons el Bloc, estos canvis s’enmarquen dins de les obres que està realitzant la Conselleria d’Infrastructures per renovar i modernitzar els 8,9 quilòmetres de via entre Benidorm i Altea per a la seua posterior electrificació. Per als regidors nacionalistes, qualsevol millora en el transport públic s’ha de plantejar tant des del punt de vista mediambiental com econòmic. Per això, consideren que el projecte de Ferrocarrils de la Generalitat d’instaurar en un futur pròxim el Tramvia de la Marina, que suposa la construcció de una doble vía, és la cojuntura idònia per a instal·lar un nou baixador.


El desdoblament entre les estacions d’Altea i La Vila —actualment en fase d’execució— hauria de servir perquè coexistiren el tren semidirecte a Alacant, més ràpid, i el Tramvia de la Marina, que hauria de donar servei a totes les estacions i baixadors existents entre estes poblacions. En conseqüència, este Tramvia, quan funcione, hauria de primar la connexió del major nombre de zones més que la rapidesa —perquè d’això ja s’encarregarà el tren semidirecte a Alacant.


És per això que el Bloc considera que s’ha de sol·licitar a la Conselleria d’Infrastructures i Transport i a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana un nou baixador en el terme municipal d’Altea, en la zona comercial de Cap Blanc, a l’altura del pont de la via en la partida el Planet.


Este nou baixador donaria servei a una important zona d’activitat comercial d’Altea, on també existix un gran nucli de vivendes de residència habitual diseminades. D’esta manera, els habitants del Planet podrien utilitzar el transport públic per arribar al centre urbà, o a d’altres punts d’interés com pot ser l’Hospital Comarcal, i, a més, milloraria l’accés de les persones d’Altea als comerços de la zona. Així, s’afavorix el necessari canvi de model energètic que facilite la mobilitat de la ciutadania per a desplaçar-se al treball i als serveis. Esta parada també podria utilitzar-se per arribar al dipòsit municipal de vehicles, al qual, ara per ara, només es pot accedir en cotxe.


El Bloc d’Altea espera que la resta de grups que conformen la corporació municipal entendrà la necessitat de posicionar-se a favor d’esta millora en el transport i la comunicació en el nostre poble i se sumen a esta petició.

Pin It on Pinterest