Select Page

El projecte de millora de l’Algar ha implicat la plantació de 4.500 unitats de plantes i arbres


 Este matí, l’alcalde, Andrés Ripoll i l’edil de Medi Ambient, Santiago Ronda, han girat una nova visita a les obres de regeneració del riu Algar. Una actuació duta a terme per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a través del Pla E i l’estat d’execució de la qual és avançat. Segons ha avançat Ronda, “les obres podrien concloure el pròxim mes de juny”. Entre les actuacions realitzades en la zona, el primer edil alteà ha destacat la plantació de més de 4.400 unitats d’arbres i plantes autòctones.En el transcurs de la visita, el responsable municipal de Medi Ambient i Infraestructures, ha apuntat que “en este moment el riu deixa de ser una barrera, que pareixia que dividia la població en dos parts, perquè ja podem veure com queda integrat dins de la ciutat i amb la senda que s’ha construït la gent podrà disfrutar de l’entorn”.


Santiago Ronda s’ha referit als anys 1992 i 1993 en els que l’actual alcalde va ser regidor de Medi Ambient i ha indicat, “ja en eixos anys es va dur a terme una actuació en el riu perquè els ciutadans pogueren disfrutar de l’entorn i després van passar molts anys d’abandó, el riu era pràcticament un enderroc i hui, després de la bona gestió i l’esforç d’Andrés com a alcalde que ha insistit a través de la Confederació, podem veure realitzades estes obres en el riu, de les que ens sentim molt orgullosos perquè tot són afalacs sobre l’actuació”. Ronda ha agraït al Ministeri de Medi Ambient i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, els que han fet realitat el condicionament del riu.


Dels detalls de l’actuació ha parlat l’alcalde, qui ha recordat que “un dels punts del programa electoral del PSOE era protegir i conservar el riu Algar. Ens hem dedicat a això i hem aconseguit, gràcies a la CHJ, fer una de les actuacions més importants que s’han realitzat a Altea”.


“En estos moments, la fase de les obres que implica el moviment de terres i l’adequació està ja quasi acabada i ara estem en fase de replantació de plantes autòctones i d’eixa vegetació que va variant en altura des del centre del llit del riu cap a l’exterior. Al costat de la ribera s’ha plantat Sarja i Baladre per a mantindre el llit, després Tamarit i Murta i en la part externa s’han plantat arbres de port com a Xops, Salzes, Lledoner”, ha afegit Ripoll.


A més, l’alcalde ha invitat als alteans a disfrutar del riu a través de la senda que s’ha construït, que va des de la zona del Toll fins al Pontó de la Depuradora, pel que s’encreua el llit per a anar a Sogai. Ripoll ha explicat que “la Conselleria va plantejar davant de la CHJ que l’actuació no es duguera a terme en tot el riu perquè açò podia suposar l’eliminació de l’anidament d’espècies com a conseqüència del gran moviment de terres que suposava. D’ací que es va arribar a un acord entre la Conselleria i la CHJ perquè des del Pont de l’Escorxador fins al pontó de Sogai s’actuara només sobre mig llit, deixant l’altre llit salvatge per a actuar sobre ell en anys posteriors quan ja s’haja regenerat el primer”. “Esta és l’única raó per la qual no s’ha actuat a un costat i a l’altre del riu”, ha puntualitzat Andrés Ripoll.


Finalment, l’alcalde ha demanat als alteans i visitants respecte cap a les noves espècies vegetals plantades. “Cal conservar les plantes que ja existien i ara és el moment de cuidar les noves que s’han plantat perquè puguen créixer i completar l’actuació”.


Durant la visita, l’alcalde i l’edil de Medi Ambient han estat acompanyats pel regidor de Cultura i Turisme, Miquel Zaragoza i la regidora d’Educació i Festes, Pepa Perles.

Pin It on Pinterest