Select Page

 Gemma Córcoles anuncia que la subvenció municipal per a associacions s’ha duplicat



El pròxim 8 d’abril, al Centre Social de 17 a 20h, tindrà lloc la primera de dos sessions d’una nova edició del taller “associacions i ajuntament, teixint xarxes”. Una iniciativa proposada per la regidoria de Benestar Social, que té com a objecte assessorar, recolzar i formar a totes les associacions que ho precisen en l’elaboració de projectes i com presentar estos dins del termini i la forma escaient, a més de com justificar-los, per a obtindre subvenció; així ho ha donat a conéixer la responsable d’àrea, Gemma Córcoles.


“És el segon any que es realitza este taller i a més de l’objectiu ja exposat, també pretén refermar els coneixements que es van impartir en l’anterior taller, on es va explicar que objectius i finalitat té un projecte social i sobretot a quines entitats poden anar a presentar projectes”, ha explicat Córcoles.
L’edil socialista ha puntualitzat que “una de les més dificultats que tenen les associacions, la majoria, és el poder justificar una subvenció, perquè no saben com realitzar-la”.


Gemma Córcoles ha comentat que la importància de la celebració d’este taller radica, “no sols per a guiar a les associacions en l’elaboració d’un projecte, sinó també perquè volem donar-li unes pautes sobre la convocatòria de subvencions que l’Ajuntament trau”. “Enguany hem sigut prou previsors i ja s’ha manat a publicar en el BOP les bases que regiran la convocatòria”, ha afegit l’edil.


Convocatòria de subvencions que es tractarà en este taller d’associacions i en la primera sessió de la qual, que tindrà lloc el 8 d’abril, s’explicarà en què consistix, quines associacions poden demanar la subvenció i els requisits que se sol·liciten per a optar a la mateixa.
“L’objecte de les ajudes és regular la concessió de subvencions en matèria d’acció social i que estiguen orientades a afavorir la coordinació de les actuacions que duguen a terme eixes entitats o organismes en el municipi d’Altea, en confluència amb els servicis municipals”, ha indicat la regidora.


En el transcurs de la seua compareixença, Gemma Córcoles ha desvelat que enguany s’ha augmentat la partida destinada a estes subvencions, que passa dels 15.000€ de passat any als 35.000€ que es van a repartir enguany. L’edil ha justificat l’augment dient: “creiem que la labor de les associacions a Altea és molt positiva i a més també perquè hem vist que any rere any s’ha augmentat el nombre d’associacions, tant aquelles que estan en el municipi com aquelles que són comarcals però treballen en l’àmbit d’Altea”.


Per a concloure, Gemma Corcoles hi ha detallat que des del departament que dirigix s’ha invitat a la participació de moltes i molt variades associacions perquè una de les pautes que es va a impartir en el taller és a quines entitats poden dirigir-se les distintes associacions per a poder demanar algun tipus de subvenció.


La segona de les sessions del taller tindrà lloc el 22 d’abril.
“Des de Servicis Socials s’ha enviat una carta d’invitació a totes les associacions registrades, però qualsevol associació que vullga assistir podrà inscriure’s en el Centre Social. És important que coneguem el nombre de participants per a poder oferir una millor organització”, ha acabat la responsable municipal de Benestar Social, Gemma Córcoles.

Pin It on Pinterest