Select Page

Davall el lema “pobles d’Amèrica”, la Societat Filharmònica Alteanense ha convocat la 39a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música, que tindrà lloc els dies 4 i 5 de desembre en Palau Altea. Motiu pel qual ha donat a conéixer les bases que regiran la present edició. Durant la presentació han acompanyat el president de l’entitat organitzadora, Josep J. Lanuza, el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza i l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll així com els autors de l’obra obligada de cada secció a concurs i un representant de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.


El primer a intervindre i fer de mantenidor de l’acte ha sigut Lanuza, el qual com a màxim responsable de la SFA ha explicat que “s’han modificat alguns detalls de les bases, respecte a edicions anteriors, amb l’objectiu de millorar cada vegada més el Certamen”. Entre els canvis anunciats per Lanuza, està l’ampliació del termini d’inscripció, que passa d’un mes a dos. Este romandrà obert del 17 de maig al 16 de juliol i les sol·licituds hauran de remetre’s a la SFA. Sol·licituds d’entre les que la Comissió Organitzadora seleccionarà un màxim de quatre bandes per a la Secció Primera i tres per a la Secció Simfònica, per a la seua participació en el Certamen.


El sorteig de les bandes i del jurat tindrà lloc el 31 de juliol. El 5 de novembre es donarà a conéixer el cartell i el seu autor i serà el dia 4 de desembre quan se celebre la Secció Primera del Certamen i l’endemà la Secció Simfònica.


Les obres obligades seran ” Libertadores” d’Óscar Navarro González, en Secció Primera i “Venus de las luces”, de José Suñer Orihuela, en Secció Simfònica. Obres de què han parlat els seus propis autors. De “Libertadores”, Navarro ha comentat que està encara gestant-se i està configurada en dos parts. Una primera inspirada en el riu Amazones i la segona és una fantasia dedicada als alliberadors d’eixes terres.


En el cas de l’obra obligada per a la Secció Simfònica, “Venus de las luces”, el seu autor José Suñer ha concretat estar inspirada en les creences mitològiques antigues. Dos moviments dedicats un al mite Sol i Venus de les Llums.


Després dels autors de les obres ha pres la paraula el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza qui, una vegada més, ha reiterat el suport consistorial al Certamen i li ha desitjat èxit, “com en cada una de les edicions anteriors”.


En representació de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, entitat col·laboradora del Certamen, David Seguí ha felicitat a la SFA per la celebració del Certamen un any més i ha declarat, “és un plaer col·laborar amb un esdeveniment de les característiques d’este Certamen”.


Finalment ha sigut l’alcalde, Andrés Ripoll, el qual ha tancat l’acte de presentació de les bases qualificant el lema de l’edició com “enriquidor i afavoridor de noves possibilitats per al Certamen com el que s’animen a participar banda d’altres continents com va succeir en la passada edició amb l’Escola de Música de Tocancipá”.


“Desitge més èxit encara si és possible, perquè tots els certàmens han sigut perfectes, però com tot es pot millorar amb la il·lusió que posen els organitzadors”, ha conclòs el primer edil alteà.
Per a més informació www.certamenaltea.Com

Pin It on Pinterest