Select Page

Amb un pressupost de quasi 600.000€ esta és una de les obres destacades del Pla E


A migdia de hui, l’alcalde, Andrés Ripoll i l’edil de Sanitat, Carolina Punset, acompanyats per la corporació Municipal, han inaugurat les dependències de l’acabat de remodelar i ampliat edifici del consultori mèdic. Un immoble emblemàtic d’Altea la Vella en què, després de l’actuació, s’han reubicat alguns dels servicis municipals que fins al moment el consistori oferia en diferents espais arrendats. Com ha recordat la regidor de Sanitat, el cost de l’obra ha ascendit a 570.000€ finançats pel Pla E del Govern de la nació i les dotacions amb què compta el nou espai són el d’un consultori mèdic més ampli que permet l’increment de servicis; una sala multiusos; les oficines de Correus; l’extensió administrativa de l’Ajuntament a Altea la Vella; tot això en un edifici adaptat per a facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda.


A més d’explicar les noves possibilitats de l’acabat d’estrenar edifici, Punset ha recordat les actuacions en infraestructures que des de la regidoria de Sanitat s’han dut a terme en el que va de legislatura, com ara “la construcció d’un consultori mèdic al Pla de Castell, millores al consultori de la Confraria de Pescadors i s’ha reformat de forma completa este edifici d’Altea la Vella”.


“Totes les millores s’han encaminat, no sols a oferir uns millors espais als ciutadans, sinó també a aprofundir en la política de l’austeritat i política que ens permet evitar malgastar els diners en lloguers i aprofitar les propietats municipals. Propietats que estaven abandonades o desaprofitades i a les que hem tret un màxim partit i que disfrutaran els ciutadans durant moltíssims anys”, ha afegit la responsable municipal de Sanitat.


A açò Punset ha afegit que “des de Sanitat es continuarà reclamant a qui corresponga la dedicació d’un metge a temps complet, perquè no ens pareix suficient un metge dos o tres hores al dia a Altea la Vella. Una competència que és de Conselleria, ja que la competència de l’Ajuntament és simplement la d’aportar les infraestructures necessàries perquè es preste el servici, en este cas l’edifici”.


Per la seua banda, l’alcalde ha manifestat “satisfacció per visitar les millores que s’han realitzat. Ja hem manifestat en diferents ocasions que ens hem dedicat molt a les distintes obres, però sobretot a les emmarcades en les àrees de Sanitat, Servicis Socials, Esport i Educació. Hui a Altea la Vella inaugurem la rehabilitació d’un antic edifici emblemàtic, en els orígens de la qual va albergar les escoles. Un edifici que ha mantingut la seua fisonomia, gràcies a l’excel·lent obra realitzada per l’arquitecte i l’empresa adjudicatària, adaptant-lo i col·locant en el seu interior tot allò que és necessari”.


En el transcurs de la seua intervenció, Andrés Ripoll ha comentat: “ara ja es pot utilitzar la segona planta, que fins al moment no ens atrevíem a utilitzar per l’estat de l’edifici i a més s’ha guanyat una tercera planta, amb una sala multiusos l’ús de la qual pot sol·licitar tot el poble d’Altea”.


“Creiem que l’edifici ha quedat molt bé i és un exemple de com mantindre l’antiga fisonomia adaptant-la als criteris moderns”, hi ha assenyalat l’alcalde, qui ha tingut paraules de felicitació i agraïment cap a l’arquitecte responsable del projecte, Fernando Picaza, i també a l’empresa constructora, “Grup Francés”.


Finalment, l’alcalde ha transmés als presents el sentiment d’orgull de l’Equip de Govern per “poder oferir a Altea la Vella estes noves instal·lacions. Espere que tots disfrutem d’elles. Són 365m2 d’utilització pública per al servici de tots els ciutadans”.


 

Pin It on Pinterest